Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», όπου οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν 4 αντιπρόσωπους στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και 2 στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για το Συνδικάτο καθώς σημειώθηκε με τη συμμετοχή πολλών νέων μελών, και με μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, το Συνδικάτο έπρεπε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που έθεσε η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), η οποία έφτασε σε σημείο να αρνηθεί να παραχωρήσει χώρο για τη διεξαγωγή των εκλογών. «Στην ουσία αρνήθηκε το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει και που στην τελική είναι υποχρέωσή του, σε μια προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις που ελέγχουν το ΕΚΚ επιβεβαίωσαν τον βρώμικο ρόλο τους και την εχθρική απέναντι στους εργαζόμενους στάση τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδικάτου. Ακόμα, προσθέτει ότι σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες δυνάμεις του ΕΚΚ, που πρώτες εφάρμοσαν τον νόμο Χατζηδάκη για ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες, οι εκλογές έγιναν μέσα από ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες.

«Το αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία και μεγαλύτερη πίστη πως μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλες νίκες το επόμενο διάστημα», αναφέρει το Συνδικάτο, και προσθέτει: «Εχουμε πλήρη συναίσθηση ότι οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί. Ιδιαίτερα στον νομό μας όπου ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων είναι πολύ χαμηλός, πράγμα που εκφράζεται με ακόμη χειρότερες συνθήκες δουλειάς, με ακόμη χαμηλότερα μεροκάματα και πολλά ακόμη.

Συνεχίζουμε όμως μαχητικά. Θα είμαστε μπροστά και θα οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, απόρροια των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, όπως δώσαμε τη μάχη των εκλογών, θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία που μας αφήνει εκτεθειμένους, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις αρχαιρεσίες (2021-09-17 00:00:00.0)
Σκηνές εκφυλισμού, βίας και νοθείας με ευθύνη των εργατοπατέρων (2021-06-15 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθειά της να υπονομεύσει σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση (2020-01-23 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (2019-02-20 00:00:00.0)
Αποκαλύφθηκαν νέα κρούσματα καραμπινάτης νοθείας (2018-10-20 00:00:00.0)
Βγαίνουν σημαντικά ενισχυμένα από τη μάχη των αρχαιρεσιών (2017-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ