Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

Επικεφαλής του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο Τζέρι Ισμαήλ, αντικαθιστώντας την Ελίζαμπεθ Λι, που είχε φτάσει στην πόλη τον Αύγουστο του 2020.

Στο βιογραφικό του ο Ισμαήλ προτάσσει τη συμβολή του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ξεχωρίζουν ακόμα οι περγαμηνές του για την επέκταση της επιρροής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, έχοντας θητεύσει στο γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αλβανία, «προωθώντας την ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ». Επίσης, υπηρέτησε στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε Κόσοβο, Μαυροβούνιο κ.τ.λ., ενώ έχει τιμηθεί από την αμερικανική Γερουσία για το έργο του στην Επιτροπή (της Γερουσίας) για τη Συνεργασία και Ασφάλεια στην Ευρώπη. Μιλάει άπταιστα τσέχικα και σερβο-κροατικά αλλά και αραβικά, ελληνικά και ρωσικά.

Ο Ισμαήλ αναλαμβάνει σε μία περίοδο που η Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη κ.τ.λ.) αποκτάει όλο και πιο κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού απέναντι σε Ρωσία και Κίνα και ενώ «φουντώνει» η στρατιωτική αναμέτρηση στην Ουκρανία.

Τα σχέδια που η αμερικανική κυβέρνηση προτάσσει για τη Βόρεια Ελλάδα είχε περιγράψει με χαρακτηριστικό τρόπο ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις, όταν στις αρχές Ιούλη, μιλώντας σε εκδήλωση στο αμερικανικό προξενείο, είχε επισημάνει ότι «πρέπει να δεσμευτούμε για την ελευθερία και την ειρήνη στην Ουκρανία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ