Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Φονικές τουρκικές επιθέσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν

Εν μέσω επίσκεψης Τούρκων υπουργών στο Ερμπίλ

Επτά Κούρδοι, μαχητές και μέλη του ΡΚΚ, σκοτώθηκαν χτες στο βόρειο Ιράκ από πλήγματα τουρκικών drone, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές, την ώρα που οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Τουρκίας επισκέπτονται αυτήν την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ.

Οι φονικές επιθέσεις έγιναν στην περιφέρεια Σιντακάν, ανέφεραν οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, με κυβερνητικά στελέχη του οποίου συναντήθηκε αργότερα χτες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χ. Φιντάν, που προχτές στη Βαγδάτη είχε καλέσει την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση «να αναγνωρίσει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση».

Στο Ερμπίλ του αυτόνομου Κουρδιστάν (στο βόρειο Ιράκ) έφθασε χτες και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπ. Μπαϊρακτάρ, για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό, Μασρούρ Μπαρζανί, και τον Χ. Φιντάν.

Ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου επισκέφθηκε αυτήν τη βδομάδα την Αγκυρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συμφωνία για την επανάληψη των εξαγωγών πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ, τις οποίες η Τουρκία σταμάτησε στις 25 Μάρτη, όπως έκαναν γνωστό πηγές στο πρακτορείο «Ρόιτερς». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ