Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαμεσολαβητικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ Ιορδανία χθες ο Κόλιν Πάουελ, που υποτίθεται ότι αναπτύσσει επείγουσα πρωτοβουλία - αστραπή των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό. Ε, ας πάει και μια βόλτα στην Αυστραλία να δει τα καγκουρό και ...βλέπουμε.

Στο μεταξύ, φυσικά, η πολεμική μηχανή του Αριέλ Σαρόν συνεχίζει κανονικότατα τη δουλιά της και, μάλιστα, με αποτελεσματικότητα, της οποίας η φρίκη και η κτηνωδία δεν έχουν γίνει ακόμη φανερές, σε όλες τους τις διαστάσεις.

Πάντως, αφού οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν χρόνο στο Ισραήλ, γιατί δεν το κάνουν ευθέως, αλλά, αντιθέτως, επιβαρύνουν τον κρατικό τους προϋπολογισμό με τις ...διακοπές του Πάουελ; Είναι απορίας άξιον.

Οχι, φυσικά, ότι περιμένουμε και καμιά πρόοδο με την αμερικανική ανάμειξη, αλλά, τέλος πάντων, να μην κοροϊδεύουν και τον πλανήτη ολόκληρο, τόσο προκλητικά κι εξόφθαλμα.

ΑΣΥΛΟ ΣΕ βασανιστές παντός είδους και απ' όλο τον κόσμο, παρέχουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά οι κύριοι του διεθνούς οργανισμού. Για επάνδρωση των αμερικανικών στρατοδικείων και ανακριτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ λόγω τρομοκρατίας, πρόκειται.

Αλλωστε, είναι γνωστό πως αυτή η χώρα διαλέγει και αξιοποιεί τους καλύτερους στον κόσμο σε κάθε τομέα. Εξαίρεση θα είχαμε σ' αυτόν των ανακρίσεων;

ΠΑΝΤΩΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ συμπτώσεις είναι μάλλον ατυχείς για την κυβέρνηση. Μόλις προχτές, ανακοινώθηκε ο επίσημος πληθωρισμός του Μάρτη που ανέβηκε στο 4% και μόλις χθες κατατέθηκε στη Βουλή η εισοδηματική πολιτική του 2,5%.

Με τη διαφορά πως η κυβέρνηση - προεκλογικά τουλάχιστον - υποσχόταν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα δυο νούμερα θα ήταν ακριβώς τα αντίθετα. Φυσικά, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη...

Αφήνουμε κατά μέρος, δε, ότι και τα ποσά δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Γιατί και ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος, μια και τον υπολογίζουν όπως θέλουν, και οι αυξήσεις είναι μικρότερες, μια και δε συνυπολογίζονται οι απώλειες των δημόσιων υπαλλήλων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ