Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σοβαρά προβλήματα από το πέρασμα της «Ιντάλια»

Μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα

Copyright 2023 The Associated

Μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα
Τουλάχιστον ένας επιβεβαιωμένος θάνατος καταγράφτηκε χτες στην Τζόρτζια από το πέρασμα της «Ιντάλια» (υποβαθμισμένης σε «τροπική καταιγίδα» πλέον) και την πτώση δέντρου πάνω σε όχημα, στην κομητεία Lowndes.

Σύμφωνα με τις αρχές υπήρξαν ακόμα πολλοί μικροτραυματισμοί, ενώ τουλάχιστον 277.000 νοικοκυριά είχαν προβλήματα στην ηλεκτροδότησή τους.

Είχε προηγηθεί το πέρασμα της «Ιντάλια» από τη Φλόριντα - την οποία χτες ο Λευκός Οίκος κήρυξε σε κατάσταση «μεγάλης καταστροφής» - όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα από τα καιρικά φαινόμενα.

Πολλές ήταν οι περιοχές που έμεναν πλημμυρισμένες χτες και στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε «μακροπρόθεσμη υποστήριξη» στις περιοχές της Φλόριντα όπου συνεχίζονταν οι εργασίες καταγραφής των ζημιών και αποκατάστασης, ενώ κατά τις γνωστές κατόπιν εορτής εξαγγελίες ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τους πληγέντες, παρότι παραδέχτηκε πως κάποια από τα απαιτούμενα έργα «θα χρειαστούν μήνες και χρόνια για να διασφαλίσουμε» ότι η κατάσταση θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν το πέρασμα του τυφώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ