Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Κομβική δοκιμασία για την Εθνική

Θέλοντας να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης, αντιμετωπίζει σήμερα την Ολλανδία στο Αϊντχόβεν

Eurokinissi Sports

Με στόχο να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Εuro 2024 της Γερμανίας, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δοκιμάζεται σήμερα στο Αϊντχόβεν κόντρα στην Ολλανδία για την 5η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου (21.45 - Alpha / Novasports Prime). Είναι η πρώτη από τις δύο συνεχόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής στο συγκεκριμένο «παράθυρο» των προκριματικών, την οποία θα ακολουθήσει ο εντός έδρας αγώνας της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ στην «OPAP Arena» την Κυριακή 10/9.

Η αναμέτρηση στο Αϊντχόβεν θεωρείται μία από τις πλέον κρίσιμες για τον στόχο της πρόκρισης και η Εθνική καλείται να αντεπεξέλθει στη δύσκολη αποστολή. Θυμίζουμε ότι οι «Οράνιε» θεωρητικά αποτελούν τον βασικό αντίπαλο της Ελλάδας για ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης, με δεδομένο ότι απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο λογίζεται η Γαλλία. Η Εθνική θέλει σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης, αποκτώντας προβάδισμα έναντι των Ολλανδών, αφού άλλωστε οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν, σε ελληνικό έδαφος.

Στην κρισιμότητα της αποψινής αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ, διευκρινίζοντας ότι για την Ελλάδα το αποτέλεσμα δεν οριστικοποιεί μεν κάτι σε ό,τι αφορά το κυνήγι της πρόκρισης, ωστόσο αν η ομάδα καταφέρει να φύγει αλώβητη από την Ολλανδία, αυτό θα είναι σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της. Στην ελληνική αποστολή δεν έχουν προκύψει πρόσθετα προβλήματα απουσιών και όλοι οι παίκτες που ταξίδευσαν στην Ολλανδία βρίσκονται στη διάθεση του Ουρουγουανού τεχνικού.

Στις δικές του δηλώσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, χαρακτήρισε με τη σειρά του τον αγώνα πολύ σημαντικό για την ομάδα του, αναφέροντας ότι όλοι στις τάξεις της γνωρίζουν τι διακυβεύεται και θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη που θα τους βάλει γερά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

  • Σε άλλο σημερινό ματς για τον ίδιο όμιλο η Γαλλία υποδέχεται την Ιρλανδία (21.45 - Novasports 2).
  • Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Γαλλία (4 αγώνες) 12 β., ΕΛΛΑΔΑ (3 αγ.) 6 β., Ιρλανδία (3 αγ.) 3 β., Ολλανδία (2 αγ.) 3 β., Γιβραλτάρ (4 αγ.) 0 β.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ