Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σε ρότα μεταλλίου ο Ντούσκος

Προς άλλη μια διεθνή διάκριση οδεύει ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του μονού σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Στα χθεσινά προημιτελικά του αγωνίσματος ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο πήρε την 1η θέση στη σειρά του, τερματίζοντας την κούρσα σε 7:08.00, και έκλεισε θέση για τον ημιτελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την είσοδό του στον τελικό και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της χθεσινής μέρας, άτυχοι στάθηκαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι οποίοι έχασαν την πρόκριση στα ημιτελικά για μόλις 12 δέκατα του δευτερολέπτου, μένοντας 4οι στην προημιτελική σειρά τους.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στα προημιτελικά το πλήρωμα των Θανάση Παλαιοπάνου και Γιάννη Καλανδαρίδη στο διπλό σκιφ των ανδρών, καθώς μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν σε θέσεις πρόκρισης, αλλά τελικά βρέθηκαν στην 5η θέση.

Στις γυναίκες, οι Ευαγγελία Φράγκου - Σοφία Δαλίδου δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ, καθώς ήταν 6ες στον επαναληπτικό του αγωνίσματος, ωστόσο η συμμετοχή στη διοργάνωση αποτελεί σημαντική εμπειρία για τις δύο νεαρές αθλήτριες.

Βλέπουν τελικό δύο πληρώματα

Με βλέψεις για πρόκριση στον τελικό ρίχνονται σήμερα στην μάχη της διάκρισης τα δύο γυναικεία πληρώματα στη δίκωπο και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Συγκεκριμένα, στα ημιτελικά της δίκωπου θα πάρει μέρος το δίδυμο των Χριστίνας Μπούρμπου - Ευαγγελίας Αναστασιάδου, οι οποίες θα επιδιώξουν να κάνουν άλλη μια μεγάλη κούρσα, που θα τους φέρει στον τελικό του αγωνίσματος. Τη δική τους υπέρβαση, ώστε να βρεθούν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, επιδιώκουν οι Μιλένα Κοντού - Ζωή Φίτσιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ