Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Εκλεισε η τετράδα

Καναδάς και Γερμανία σφράγισαν τα άλλα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά

Με τη Γερμανία και τον Καναδά να σφραγίζουν τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια από τους χθεσινούς προημιτελικούς, έκλεισε η τετράδα της ημιτελικής φάσης του Μουντομπάσκετ 2023 στην Ασία. Πλέον, με στόχο μια θέση στον τελικό θα αναμετρηθούν στον έναν ημιτελικό Γερμανία - ΗΠΑ (8/9, 15.40) και στον άλλο Καναδάς - Σερβία (8/9 11.45), έχουμε δηλαδή δύο αμερικανο-ευρωπαϊκές κόντρες από τις οποίες θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

Στους δύο χθεσινούς προημιτελικούς, καταρχάς η Γερμανία νίκησε 81-79 την αξιόμαχη Λετονία, η οποία πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την πρόκριση απέναντι στο φαβορί. Σε ένα ανοιχτό και ισορροπημένο για τρεις περιόδους ματς, οι Γερμανοί με κορυφαίο τον Φ. Βάγκνερ (16 πόντοι) κατάφεραν να «ξεφύγουν» στην τελευταία περίοδο (+11), ωστόσο οι Λετονοί αντέδρασαν και ξανάκαναν ντέρμπι τον αγώνα στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την τελευταία επίθεση και να πάρουν το ματς ή να το πάνε στην παράταση.

Στον άλλο προημιτελικό ο Καναδάς έκαμψε την αντίσταση της Σλοβενίας, επικρατώντας με σκορ 100-89. Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 50-50, οι Καναδοί ανέβασαν στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και έχοντας πρωταγωνιστή για μια ακόμα φορά τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (31 π.) έχτισαν ένα ικανό προβάδισμα (80-71 στο 30'), το οποίο διατήρησαν και στην τελευταία περίοδο, παρά τις προσπάθειες των Σλοβένων. Για τις δύο ομάδες αποβλήθηκαν οι Μπρουκς και Ντόνσιτς στο τέταρτο δεκάλεπτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ