Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από τις πλημμύρες που συνόδευσαν τις καταρρακτώδεις βροχές και στη βορειοδυτική Τουρκία. Δύο από τα θύματα καταγράφηκαν στη μεγαλούπολη της Κωνσταντινούπολης, όπου ολόκληροι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επίσης, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ακόμα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Κιρκλαρελί, ενώ τρία άτομα αγνοούνταν μέχρι και χτες. Είχαν παρασυρθεί από χειμάρρους σε περιοχή όπου παραθέριζαν, κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στο Τσάροβο της Βουλγαρίας (παράλια Μαύρης Θάλασσας) τα θύματα από τις πλημμύρες έφτασαν τα τρία, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο ακόμα αγνοούνταν. Μεταξύ άλλων ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο υδροδότησης, που οι αρχές χαρακτήρισαν ακατάλληλο για χρήση. Ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντενκόφ ζήτησε από τον πληθυσμό να μην μπαίνει στη θάλασσα το επόμενο 48ωρο και να μην πίνει το νερό από τις βρύσες, περιμένοντας νεότερες οδηγίες...

Οι αρχές και στις δύο χώρες έκαναν λόγο για «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα» και εστίασαν τη στήριξη του πληθυσμού σε συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων κ.τ.λ.

  • Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν στη νότια Βραζιλία (Ρίο Γκράντε ντο Σουλ) μετά το πέρασμα κυκλώνα, που έπληξε ειδικά την κοινότητα Μουσούμ. Ολόκληρες κατοικημένες περιοχές απομονώθηκαν εξαιτίας τεράστιων ζημιών στο οδικό δίκτυο και χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα για να απομακρυνθούν κάτοικοι. Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι από σχεδόν 60 πόλεις επλήγησαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκάλεσαν «κατολισθήσεις και πλημμύρες», εξήγησαν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωση. Στην επιφάνεια βγήκε πάλι η απουσία σχεδίου ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας. Μόνο με βάση επίσημες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι σχεδόν 9,5 εκατομμύρια από τους 203 εκατομμύρια κατοίκους της Βραζιλίας ζουν σε περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες ή κατολισθήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ