Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ3, που παλεύουν ενάντια στην απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αλλάξει και να συρρικνώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση της Τρίτης. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Νωρίτερα, τόσο η διοίκηση του δήμου όσο και η εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα σχετικά ψηφίσματα που είχαν καταθέσει, καθώς ήταν αναντίστοιχα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ3. Προκλητικοί εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των φασιστικών μορφωμάτων στο ΔΣ, οι οποίοι επέλεξαν να ξεπλύνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και να επιτεθούν στους εργαζόμενους.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε καταγγέλλεται η συνεχής και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προγράμματος και του προσωπικού της ΕΡΤ3. Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε αντίθετοι με την κατάργηση των δύο καθημερινών δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου, των μοναδικών που παράγονται και εκπέμπονται πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη, κατάργηση η οποία δεν αντισταθμίζεται από τον σχεδιασμό που έγινε για ένα ημίωρο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων και ένα 15λεπτο ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στο "ΕRΤ News".

Απαντάμε στους ισχυρισμούς της διοίκησης περί "αναβάθμισης", ότι η συνεχιζόμενη δραματική μείωση του συνολικού χρόνου παραγόμενου ενημερωτικού και άλλου προγράμματος από την ΕΡΤ3 και η μετατροπή της σε ανταποκριτικό γραφείο του "ΕRΤ News" υπονομεύουν έμπρακτα την ίδια την ύπαρξη του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλοντας παράλληλα την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις για το ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης, να σταματήσει τώρα τη συρρίκνωση του ενημερωτικού περιεχομένου και να επαναφέρει τον πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του τηλεοπτικού καναλιού. Διεκδικούμε:

- Την ενδυνάμωση της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια και στην κοινωνία.

- Την ενίσχυση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του τηλεοπτικού προγράμματος, με πολυθεματικό περιεχόμενο (ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, μορφωτικό, πολιτιστικό, αθλητικό) και με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ.

- Την αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95,8 FM.

- Τη διατήρηση των οργανωτικών μονάδων της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο του υπηρεσιακού οργανισμού, με το σύνολο του προσωπικού και με πλήρεις αρμοδιότητες.

- Τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

- Ελεύθερη, ανεξάρτητη, πολυφωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, απαγκιστρωμένη από την εκάστοτε κυβερνητική κηδεμονία.

- Πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς, σε όλα τα μέσα και τις δομές της ΕΡΤ.

- Ενίσχυση όλων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ και αναβάθμιση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων τους.

- Εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, εφαρμογή της ΣΣΕ και πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όχι με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, όχι με μονομελή εξωτερικά συνεργεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ3(2023-06-29 00:00:00.0)
Αλλοιώνεται ο ρόλος της ΕΡΤ(2006-06-21 00:00:00.0)
Η έκθεση... πεπραγμένων της ΕΡΤ(2004-10-13 00:00:00.0)
Ανάγκη αναβάθμισης της ΕΡΤ(1996-09-12 00:00:00.0)
Η ΕΡΤ και οι... "φυσιογνωμίες" της(1996-03-19 00:00:00.0)
"Ενημερωτικές" αλλαγές στην ΕΡΤ;(1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ