Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση στο Σύνταγμα για τη φοιτητική στέγη

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες τους για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προχώρησαν την Παρασκευή σε συμβολική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, όπου άπλωσαν τα πανό τους και έστησαν σκηνές για να καταδείξουν πού τους οδηγεί η ελλιπέστατη φοιτητική μέριμνα στα ΑΕΙ. Οι Σύλλογοι ζητούν μέτρα ανακούφισης για τους φοιτητές - μέλη τους από άλλες πόλεις που έρχονται αντιμέτωποι με ελάχιστες κλίνες στις εστίες σε σχέση με τις ανάγκες και με υπέρογκα νοίκια για μικρά σπίτια.

Η κινητοποίηση ήταν συνέχεια της μαζικής σύσκεψης που πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα, με τη συμμετοχή 20 Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων Εστιακών Φοιτητών, ενώ αναμένουν να δώσουν συνέχεια με παρεμβάσεις στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, όπου έχουν ζητήσει συναντήσεις και αναμένουν τις απαντήσεις τους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεση εισδοχή φοιτητών στις εστίες. Αξιοποίηση ξενοδοχείων και διαμερισμάτων για τη δωρεάν στέγαση όσων φοιτητών κάνουν αίτηση για εστία. Αύξηση του στεγαστικού επιδόματος στα 400 ευρώ μηνιαία για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια. Αμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους. Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους τους φοιτητές. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο για τη φοιτητική στέγη. Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών - κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχιση όλων των ομοειδών τμημάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ