Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να μετεγκατασταθεί άμεσα το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Να μπει τέλος στον εμπαιγμό, απαίτησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με χτεσινή κινητοποίηση | Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Να μπει τέλος στον εμπαιγμό που βιώνουν χρόνια τώρα και να μετεγκατασταθεί άμεσα το σχολείο τους σε κατάλληλες και ανθρώπινες εγκαταστάσεις, απαίτησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Κατάρτισης Χαλκίδας με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Αντώνη Κούκουρα, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, αντιπροσωπεία του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Χαλκιδέων, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο, Γρανέτα Τσιβίκα, και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας εδώ και 15 περίπου χρόνια στεγάζεται σε κοντέινερ, τα οποία έχουν σαπίσει και έχουν κριθεί ακατάλληλα για τη φιλοξενία των παιδιών. Τα τρία τελευταία χρόνια και κάτω από την πίεση του αγώνα τους, δόθηκε προσωρινή λύση με τη μετεγκατάσταση σε νέα κοντέινερ, που θα τοποθετηθούν σε χώρο του στρατοπέδου του τάγματος πεζοναυτών στη Χαλκίδα. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Χαλκιδέων ότι πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα παιδιά και εκπαιδευτικοί να καλούνται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά στις ίδιες άθλιες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στο πλευρό των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας στέκονται χρόνια τώρα το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με αφορμή μάλιστα την μη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσαν νέα Ερώτηση στη Βουλή.

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο Γ. Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ με παρεμβάσεις στη Βουλή, στα υπουργεία, με όλους τους τρόπους απαιτεί την άμεση μετεγκατάσταση των παιδιών σε σύγχρονες, ασφαλείς και κατάλληλες εγκαταστάσεις. Αυτή είναι η λύση. Και σ' αυτήν τη λύση ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ