Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΤΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ
Αγανάκτηση για τα μεγάλα προβλήματα, αγωνία για το μέλλον

Στους 15 οι νεκροί, αβοήθητοι από τον κρατικό μηχανισμό οι πληγέντες, κίνδυνοι μολυσματικών ασθενειών

Η πλημμυρισμένη Γιάννουλη, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας

Eurokinissi

Η πλημμυρισμένη Γιάννουλη, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας
Τους 15 έφτασαν οι νεκροί στην πολύπαθη Θεσσαλία, η οποία παραμένει βυθισμένη μέσα στις λάσπες και στα νερά από τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά που είναι πλημμυρισμένα και απροσπέλαστα.

Κάθε επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους γεμάτους απόγνωση και οργή. Τους βρίσκει να προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, καθώς η απίστευτη έκταση των καταστροφών αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο όσο υποχωρεί το νερό.

Τα χιλιάδες νεκρά ζώα που ήδη αποσυντίθενται, τα λιμνάζοντα νερά, η καταστροφή των δομών ύδρευσης και η απουσία πόσιμου νερού, τα κουνούπια, συνιστούν μια υγειονομική βόμβα, με σοβαρό τον κίνδυνο να υπάρξει διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Ενδεικτικό είναι ότι εκδηλώθηκαν περιστατικά γαστρεντερίτιδας σε παιδιά στον Βόλο.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένη διάβρωση εδαφών, ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού μετέφεραν φερτά υλικά που απέθεσαν σε πολλά σημεία. Ολα αυτά τα χωράφια έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, που θα μειώσει τη γονιμότητα του εδάφους και θα επηρεάσει την παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές και τα όσα ειπώθηκαν, αποδεικνύουν ότι τους πληγέντες τους περιμένει ένας πραγματικός Γολγοθάς. Είναι μέτρα - σταγόνα στον ωκεανό, που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες τους, ακόμα και για τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα ούτε τα σπίτια να φτιάχνονται ούτε οι ίδιοι να στέκονται στα πόδια τους.

Πολλές περιοχές της Θεσσαλίας είναι αποκομμένες από τις μεγάλες ζημιές στις υποδομές, ενώ κομμένη είναι η Εθνική οδός από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη.

Ο «Ριζοσπάστης» και το «902.gr» βρίσκονται καθημερινά στα πλημμυρόπληκτα χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το μεγάλο κύμα λαϊκής αλληλεγγύης και διεκδίκησης που αναπτύσσεται, ξεπερνώντας την γύμνια του αστικού κράτους, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνία για το μέλλον καθώς τα προβλήματα παραμένουν (2023-09-16 00:00:00.0)
Αγωνία για το μέλλον καθώς τα προβλήματα παραμένουν (2023-09-16 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα με τη βοήθεια (2013-11-21 00:00:00.0)
Η τραγωδία συνεχίζεται (2011-01-19 00:00:00.0)
Το έγκλημα συνεχίζεται... (2004-09-17 00:00:00.0)
Η απειλή παραμένει... (2001-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ