Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Η τραγωδία συνεχίζεται

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.--

Αβέβαιο το μέλλον των πληγέντων και περίπου 20.000 αστέγων που στοιβάζονται μαζικά στην περιφέρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και οι προσπάθειες των αρχών και των σωστικών συνεργείων είναι κατά βάση η διάσωση και η ανεύρεση νεκρών ή ζωντανών.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 680 σύμφωνα με την εφημερίδα «O Globo», ενώ τουλάχιστον ακόμη 200 αγνοούνται. Εντούτοις, ο πραγματικός αριθμός των αγνοουμένων ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί καθώς ολόκληρες περιοχές παραμένουν θαμμένες κάτω από τόνους λάσπης και νερού.

Στο μεταξύ, συνάντηση είχαν χτες η Πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ με τον πρώην Πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης σύγχρονης καταστροφής στην ιστορία της Βραζιλίας που έπληξε την ορεινή περιοχή στο βορρά της πολυπληθέστερης πολιτείας της Βραζιλίας αλλά και για την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης.

  • Στην Ονδούρα, χιλιάδες είναι οι πληγέντες των πλημμυρών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τρεις ημέρες τις παράκτιες περιοχές της χώρας στην Καραϊβική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ