Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Δεν θα δεχτούμε σαν κανονικότητα να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε

Κάλεσμα στους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους για μέτρα στήριξης και αποκατάστασης

Κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης μέτρων αποκατάστασης και αποζημιώσεων στο 100% απευθύνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, τονίζουν ότι «δεν θα δεχθούμε ως κανονικότητα να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε το φθινόπωρο, να εγκλωβιζόμαστε με το πρώτο χιόνι, να θεωρούνται οι ζωές αναλώσιμες και κόστος».

Και απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «πρωτόγνωρων φαινομένων» κ.λπ., σημειώνει ότι «δεν φταίει η κλιματική αλλαγή ή η μεγάλη ποσότητα νερού μόνο, όταν χρόνια τώρα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και υποδομών. Οπως το φράγμα της Σκοπιάς στα Φάρσαλα, Μουζακίου και Πύλης, ο καθαρισμός ποταμών, ρεμάτων κ.λπ., υποδομών και έργων στην ύπαιθρο».

Αναδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να περιορίσουν δραστικά τις συνέπειες από τις πλημμύρες, όπως συμβαίνει με το φράγμα Σμοκόβου που περιορίζει την ένταση και καταστροφή στις Σοφάδες και τα γύρω χωριά.

Σημειώνουν επίσης: «Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια πάλι από τους ίδιους υπεύθυνους που δεν υλοποίησαν τα αντιπλημμυρικά έργα. Τα έργα και τις υποδομές για τέτοιες καταστάσεις τα θέλουμε για να μας προστατέψουν. Συνεπώς αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη και ζούμε είναι έγκλημα, την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά και διαχρονικά όλοι οι κρατικοί φορείς (κυβερνήσεις, Περιφέρεια, δήμοι)».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σημειώνουν ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συσπειρωμένοι γύρω από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, μπορούν να απαιτήσουν μέσα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ