Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητική κινητοποίηση με αίτημα την ανάκληση απολύσεων τριών εκπαιδευτικών

Μαχητική κινητοποίηση στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στη Θεσσαλονίκη (πίσω από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) πραγματοποίησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, απαιτώντας την ανάκληση της εκδικητικής, άδικης και «αναίτιας» απόλυσης τριών εκπαιδευτικών μελών του ΔΣ του Σωματείου.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί από τα δημόσια σχολεία και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, διαδηλώνοντας την απόφασή τους ενιαία να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων, για να σπάσει η τρομοκρατία των εργοδοτών απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Προκλητική ήταν η παρουσία της αστυνομίας τόσο στην πύλη του εκπαιδευτηρίου όσο και στη γύρω περιοχή, με κινητοποίηση ακόμα και δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ως θλιβερή την εικόνα που έστησε πρωί πρωί η εργοδοσία για τους μαθητές, φέρνοντας την αστυνομία να σταθεί απέναντι στους δασκάλους που μέχρι πριν λίγο διάστημα συνέβαλαν στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγησή τους.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές απολύθηκαν με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς φέτος, κατ' εφαρμογή του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση (4713/2020) απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί «αναιτιωδώς». Στην πραγματικότητα, επειδή απήργησαν για το έγκλημα στα Τέμπη και παλεύουν να αποκρούσουν τις πιέσεις της διεύθυνσης για καλούς βαθμούς σε μαθητές με γονείς που έχουν τη νοοτροπία του πελάτη, τις παράνομες απαιτήσεις για υπερωριακή δωρεάν εργασία, την «εθελοντική» μείωση του ωραρίου και του μισθού των εκπαιδευτικών.

Σε αυτές τις απολύσεις των δύο εκπαιδευτικών ήρθε να προστεθεί την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη η μη επαναπρόσληψη, μετά από 5 χρόνια εργασίας, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, της προέδρου του ΣΕΦΙΕ. Μάλιστα η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε για τη λήξη της συνεργασίας τους την τελευταία στιγμή, την ώρα που πήγε για δουλειά, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η περίοδος εύρεσης εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι οι θερινοί μήνες και κυρίως ο Ιούνιος και μάλιστα ενώ την είχαν κανονικά και στις θερινές υπηρεσίες.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι του ΣΕΦΙΕ και των ΕΛΜΕ ζήτησαν συνάντηση με εκπροσώπους των Εκπαιδευτηρίων, στους οποίους μετέφεραν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας.

Ο ΣΕΦΙΕ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόλυση των τριών εκπαιδευτικών και να καταργηθεί εδώ και τώρα η άθλια διάταξη του ν. 4713/2020 που επιτρέπει την «αναιτιώδη» απόλυση των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ