Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΑΘΗΝΑ
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη κορύφωση του Φεστιβάλ

Στις 21 - 22 - 23 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον οι κεντρικές εκδηλώσεις | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και δράσεις στο πλαίσιο του 11ου Αθλητικού Camp

Πραγματική κορύφωση της φεστιβαλικής δραστηριότητας της ΚΝΕ θα είναι το κεντρικό τριήμερο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Πάνω από 300 καλλιτέχνες θα ανέβουν στις πέντε Σκηνές του Φεστιβάλ όλο το τριήμερο, ενώ το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμα δεκάδες Στέκια και περίπτερα, εκθέσεις, συζητήσεις και δράσεις για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, για όλα τα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τη νέα γενιά.

Μέχρι τότε, και αυτήν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ξετυλίγονται ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μεταφέρουν το μήνυμα του Φεστιβάλ μπροστά στο μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ οργανώνει διήμερο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αύριο Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21), με ώρα προσέλευσης στις 7.30 μ.μ.


RIZOSPASTIS

Συνολικά θα προβληθούν 29 ταινίες παραγωγής κυρίως της τελευταίας πενταετίας χωρισμένες σε τρία μέρη (ανά 4 - 5 ταινίες το κάθε μέρος) και στο τέλος του κάθε μέρους θα γίνεται συζήτηση με τους σκηνοθέτες.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

11ο Αθλητικό Camp

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο και με αθλητικές δραστηριότητες του 11ου Αθλητικού Camp.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, θα διεξαχθούν οι 2οι Αγώνες Επίδειξης Μαχητικών Αθλημάτων, από τις 6 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής (Ισιδώρας 29, Ιλιον). Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με σύνθημα: «Knockout στο σύστημα που γεννά τον φασισμό».

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη θα διεξαχθεί ο 11ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με σύνθημα: «Για κέρδη καταστρέφουν τη Γη και τη Ζωή, το σάπιο σύστημά τους θέλει ανατροπή».

Αναλυτικά θα διεξαχθούν: Αγώνες δρόμου 10 χλμ. ανδρών και γυναικών, Αγώνες δρόμου 5 χλμ. ανδρών και γυναικών, Αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά. Στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).


Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε σύνδεσμο στο https://www.902.gr/node/339225/

Ωρα εκκίνησης: 9.30 π.μ. Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μια ώρα νωρίτερα.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή).

Την ίδια μέρα, Κυριακή 17 Σεπτέμβρη κι ενώ θα έχει τελειώσει ο αγώνας δρόμου, στις 11 π.μ., θα διεξαχθεί επίσης στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» πρώτη γνωριμία με ομαδικά αθλήματα για μικρές ηλικίες με παρουσίαση ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Εθελοντική αιμοδοσία

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, στα εξής νοσοκομεία:

  • Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στον «Ευαγγελισμό», 9 π.μ. - 2 μ.μ.
  • Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στο «Αττικόν», 9 π.μ. - 2 μ.μ.

Οι αιμοδότες πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.

Χρειάζεται να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.

Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18 - 65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3 - 4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.


Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν στον γιατρό της αιμοδοσίας τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν.

Εάν ο αιμοδότης έχει κάνει τατουάζ, πρέπει να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Οι γυναίκες δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης ή της εγκυμοσύνης.

Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούνται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον νόμο 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα της αιμοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ