Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Μήνυμα σιωπής»

Ο Τζο Ντάροου (Κέβιν Κόστνερ) ένας «ορθολογιστής» απόλυτα προσγειωμένος γιατρός, είναι επικεφαλής σε μεγάλο νοσοκομείο του Σικάγου. Και εξοικειωμένος με το θάνατο περισσότερο από κάθε άλλον. Οταν η σύζυγός του Εμιλι πεθαίνει σε ένα ατύχημα στη Βενεζουέλα, του είναι αδύνατον να το συνειδητοποιήσει. Βρίσκει ως μοναδική διέξοδο στα προβλήματά του τη δουλιά.

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί που ακολουθεί ανησυχούν ακόμα και τον διευθυντή του νοσοκομείου, που τον εξαναγκάζει σε άδεια, ώστε να ξαναβρεί τον εαυτό του. Παρ' όλες όμως τις προσπάθειες, ο Τζο εξακολουθεί να βυθίζεται στη δυστυχία του. Τα πάντα γύρω του, του φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις από την Εμιλι.

Η βαθιά του θλίψη όμως αρχίζει να παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις. Συμβαίνουν γεγονότα που ο Τζο αδυνατεί να κατανοήσει και να δώσει μια λογική εξήγηση προσπαθώντας να κρατηθεί στην πραγματικότητα αλλά και να τηρήσει μια υπόσχεση στη γυναίκα του. Ο Τζο επισκέπτεται την παιδική πτέρυγα του ογκολογικού τμήματος όπου δούλευε η Εμιλι προτού πεθάνει. Εκεί όμως οι υποψίες του μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο. Τα παιδιά φαίνονται να γνωρίζουν υπερβολικές λεπτομέρειες γύρω από αυτόν και τη σχέση του με την Εμιλι. Ενώ κάποια από αυτά που κινδύνεψαν να πεθάνουν αλλά τελικά κρατήθηκαν στη ζωή ισχυρίζονταν ότι ήρθαν σε επαφή με την ίδια... η οποία τον αναζητά.

Η ταινία κινείται ανάμεσα σε δύο πόλους, τη λογική και τη μεταφυσική διάσταση της πραγματικότητας. Το τι ακολουθεί μετά το θάνατο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα και φυσικά ένα πολύ καλό θέμα για τα κινηματογραφικά σενάρια.

Το «Μήνυμα σιωπής» δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, συνδυάζει ρομαντισμό και μυστήριο χωρίς να εντυπωσιάζει. Η σκηνοθεσία είναι προσεγμένη και η ερμηνεία του Κέβιν Κόστνερ αναμενόμενη...

«Dragonfly»: Αμερικανική περιπέτεια, παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Τομ Σάντιακ. Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Κέθι Μπέιτς, Τζο Μόρτον, Λίντα Χαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ