Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η εποχή των παγετώνων»

Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν. Η εποχή των παγετώνων έχει αρχίσει. Η Γη είναι ένας θαυμάσιος κόσμος γεμάτος κινδύνους. Προκειμένου να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα, τα μεγαλοπρεπή πλάσματα του Πλανήτη μεταναστεύουν προς το νότο. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι ένα μαλλιαρό Μαμούθ που απαντά στο όνομα Μανί και του αρέσει να κάνει πράγματα με το δικό του τρόπο και ένας γιγάντιος Βραδυπόδας που το λένε Σίντο, ο οποίος απολαμβάνει να μην κάνει τίποτα, με το δικό του τρόπο και η περιπέτεια αρχίζει. Ο Σιντ και ο Μανί έχουν βάλει σκοπό να βοηθήσουν ένα ανθρώπινο πλασματάκι να βρει την οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σα λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Στο μεταξύ ένα άλλο πλάσμα, ένας προϊστορικός ποντικός, ο Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του, να θάψει ένα βελανίδι το οποίο πυροδοτεί αδιανόητου μεγέθους καταστροφές. Ολοι μαζί ξεκινούν ένα απίστευτο ταξίδι έχοντας να αντιμετωπίσουν χιονoστιβάδες, να διασχίσουν γέφυρες πάγου πάνω από λίμνες λάβας και να εξερευνήσουν το μυστήριο μιας... πάνας.

Η ψηφιακή τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο. Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων Κρις Γουέτζ εκμεταλλεύεται με άριστο τρόπο την τεχνολογία και δημιουργεί μια συγκινητική περιπέτεια «προϊστορικών προδιαγραφών».

Το φιλμ κινείται σ' ένα φανταστικό περιβάλλον ενός κόσμου που κανείς δεν έχει δει ποτέ. Πρωταγωνιστές είναι χαριτωμένα τερατάκια που διαθέτουν χιούμορ αλλά και συναίσθημα και έχουν βάλει σκοπό να σώσουν τον κόσμο.

Με άλλα λόγια «Η εποχή των παγετώνων» είναι μια καλή ταινία κινουμένων σχεδίων όχι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους... Ισως και μια καλή ευκαιρία για να πάτε όλοι μαζί σινεμά.

«Ice Age»: Κινούμενα σχέδια παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Κρις Γουέτζ. Με τις φωνές των: Ρέι Ρομάνο, Ντένις Λίρι, Τζον Λεγκουιζάκο, Γκόραν Βίσνιτς.


Κ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ