Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Σε απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων και περιορισμό προσλήψεων αναμένεται να προχωρήσει η «Google», στο πλαίσιο αναδιάταξης προσωπικού στο τμήμα «Ανθρώπινου Δυναμικού». Την είδηση ανήγγειλε στους εργαζόμενους ο αντιπρόεδρος προσλήψεων της εταιρείας μέσω τηλεδιάσκεψης. Τον Ιανουάριο, η «Alphabet», που ανήκει στην εταιρεία «Google», ανακοίνωσε ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας.

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Η κυβέρνηση της Ρουάντας υπέγραψε την Τρίτη συμφωνία με την καναδο-γερμανική εταιρεία «Dual Fluid Energy», προκειμένου να αναπτύξει πειραματικό πυρηνικό σταθμό για μελλοντική παραγωγή Ενέργειας στη χώρα, που να είναι έτοιμος για λειτουργία έως το 2026. Η Ρουάντα θα παράσχει τον χώρο και τις υποδομές για την ανέγερση του πυρηνικού αντιδραστήρα και η εταιρεία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη προκειμένου να αναπτύξει τρόπους αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και θα αναλάβει την εκπαίδευση Ρουαντέζων επιστημόνων στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Στρατιωτική «βοήθεια» ύψους 30 εκατ. δολαρίων, με ανακατεύθυνση από την Αίγυπτο προς τον Λίβανο, αποφάσισαν να διαθέσουν οι ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ανακατευθύνει κονδύλια ύψους 85 εκατ. δολαρίων που προορίζονταν αρχικά για το Κάιρο, αλλά «πάγωσαν» λόγω παραβιάσεων σε ανθρώπινα δικαιώματα, αποφασίζοντας να διαθέσει 30 εκατ. στον Λίβανο και άλλα 55 εκατ. δολάρια στην Ταϊβάν. Την περασμένη Δευτέρα, ο Αμερικανός στρατηγός αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, Ερικ Κουρίλα, μετέβη στη Βηρυτό, αναφέροντας πως συζήτησε θέματα που αφορούν την περαιτέρω «αντιτρομοκρατική» συνεργασία και αντιμετώπιση «περιφερειακών απειλών».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η λονδρέζικη αστυνομία ζήτησε χτες συγγνώμη και κατέβαλε «σημαντική αποζημίωση» σε δύο γυναίκες που συνελήφθησαν στη διάρκεια της ολονυκτίας που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021 στη μνήμη της Σάρα Εβεραρντ, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και φόνου από αστυνομικό. Οι δύο γυναίκες ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο με χειροπέδες, με την αστυνομία να επικαλείται παραβίαση του lockdown για την πανδημία για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς, που έχει κάνει κατά καιρούς αποκαλύψεις επικαλούμενος πληροφορίες μεταξύ άλλων από μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε πως οι τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μέτωπο Νούσρα» που είναι παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», είχαν ήδη από το 2013 υποδομές και δυνατότητες παρασκευής χημικών όπλων. Τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν το διάστημα αυτό (2013-2014) κυρίως για επιθέσεις σε βάρος αμάχων και σε προβοκάτσιες σε βάρος του συριακού στρατού, ώστε να δικαιολογηθεί η κλιμάκωση της «δυτικής» ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ