Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδικούν το ασφαλές σύγχρονο σχολείο που αξίζει στα παιδιά

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Αθήνας μετά την πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο

Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά διεκδίκησαν γονείς, μαζί με τα παιδιά τους, και εκπαιδευτικοί που προχώρησαν χτες σε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Αθήνας. Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από το περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, που είχε αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών μαθητών.

Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση και την άμεση αντίδραση εκπαιδευτικών και γονιών. «Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους - οφέλους και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή, την Περιφέρεια», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Παρθενώνας», υπενθυμίζοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Το σωματείο συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση, όπως και ο Σύλλογος Γονέων και γονείς του 149ου Δημοτικού Σχολείου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ενωσης Γονέων του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ.ά. Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρισκόταν και ο ένας από τους μαθητές που τραυματίστηκαν. Στο πλευρό τους βρέθηκε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Χάρης Βουρδουμπάς.

Προκλητική η δημοτική αρχή, αρχικά επιχείρησε να εμποδίσει τη διαδήλωση καλώντας τους συγκεντρωμένους γονείς και εκπαιδευτικούς να μεταφερθούν στο ...απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ στη συνέχεια έφραξε την είσοδο στους εκπροσώπους των μαζικών φορέων, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε κλειστεί ραντεβού και θα μπορούσε να κλειστεί για το απόγευμα.

Μετά τις πιέσεις γονιών και εκπαιδευτικών τελικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, και τον αντιδήμαρχο Κτιριακών Υποδομών, Β. Αξιώτη, όπου εκφράστηκε η αγανάκτηση για το γεγονός ότι επανειλημμένα είχαν επισημανθεί τα σοβαρά προβλήματα του παλιού και ακατάλληλου κτιρίου, αλλά οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δεν είχαν κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση.


Μάλιστα, το εν λόγω σχολείο - στο οποίο όταν βρέχει κάνουν μάθημα με λεκάνες κάτω από τα ταβάνια που στάζουν - δεν είναι καν στη Μεγάλη Εργολαβία του δήμου Αθηναίων με παρεμβάσεις και επισκευές σε 42 σχολεία της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των γονέων και των εκπαιδευτικών ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες στο σχολείο, να δεσμευτεί γραπτώς για συγκεκριμένες εργασίες που θα γίνουν, καθώς επίσης και να χαρακτηριστεί παρακείμενο οικόπεδο για σχολική χρήση ώστε να ανεγερθεί νέο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ