Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλούσια συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τη νεολαία

Εκδήλωση - συζήτηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

RIZOSPASTIS

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μια σειρά κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τον λαό της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας και ζωντανής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Λαϊκής Σκηνής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δεύτερης μέρας του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση είχε θέμα «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Συμμετείχαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επίσης μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας.

Νέοι, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, τη λαϊκή και φοιτητική στέγη, τις συγκοινωνίες, τις αθλητικές υποδομές, τα σχολεία κ.λπ.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ανέδειξε ότι το ερώτημα είναι ποιος θα αποτελέσει τη φωνή των εργαζομένων και των διεκδικήσεών τους στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, «ποιος θα είναι η φωνή των εργαζομένων, της νέας γενιάς, για τα δικαιώματά μας, η φωνή των αγώνων μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια; Ποιος μπορεί να δώσει φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις που υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την προστασία του περιβάλλοντος, για χώρους πρασίνου, για έργα που λείπουν και ούτω καθεξής; Ποιος μπορεί να κάνει στρατηγική αντιπολίτευση στη διοίκηση Τζιτζικώστα από τη σκοπιά των αναγκών μας, από τη σκοπιά ενός άλλου μέλλοντος το οποίο θέλουμε και διεκδικούμε, έτσι ώστε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα;

Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" που μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αντίβαρο, το μοναδικό αντίπαλο δέος γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, σε αυτό το αντιλαϊκό μπλοκ το οποίο διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, τον δήμο και την Περιφέρεια. Οι υπόλοιπες δυνάμεις οι οποίες κατεβαίνουν και ζητάνε την ψήφο μας στηρίζουν έναν δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του έχει τα κέρδη του κεφαλαίου, μάλιστα τον βαφτίζουν "πράσινο" ενώ είναι μαύρος για τις ζωές μας, για τα δικαιώματά μας και για το περιβάλλον, έχουν συνδιαμορφώσει όλο αυτό το πλαίσιο για την Τοπική Διοίκηση το οποίο έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση, έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση, και εκεί υπάρχει πραγματικά διακομματική ομερτά γι' αυτά τα ζητήματα, δεν συζητάει κανένας. Προφανώς και συμφωνούν στο να μετατρέπεται η περιοχή μας, γενικότερα όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και εδώ η Θεσσαλονίκη σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, επικίνδυνων ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, άρα να μετατρέπεται η Περιφέρειά μας σε μαγνήτη πολύ μεγάλων κινδύνων».

Ο Βασίλης Τομπουλίδης, μιλώντας για τους άλλους 8 συνδυασμούς που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, εξήγησε ότι μιλάμε για διαφορετικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την ίδια πολιτική, επικαλούμενος την ίδια την πείρα που υπάρχει από τις προηγούμενες εκλογές. Θύμισε ότι το 2019 είχαν κατέβει στις εκλογές 19 υποψήφιοι δήμαρχοι.

Από αυτούς, τους αυτοαποκαλούμενους ανεξάρτητους, οι 10 βρέθηκαν να είναι αντιδήμαρχοι στη διοίκηση του νυν δημάρχου Κ. Ζέρβα. Και, όπως είπε, όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στα κρίσιμα ζητήματα έχουν εμβληματικές ταυτίσεις, ιδιαίτερα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Και όλοι τους είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων, συμφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές και κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Η διαφορά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πρόσθεσε, η τομή, βρίσκεται και στις προτεραιότητες. Αναφέροντας το παράδειγμα της προωθούμενης τουριστικοποίησης της πόλης, σημείωσε ότι τα χρήματα που ρίχνονται σε αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να δίνονται για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, ώστε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και να φύγουν οι εργολάβοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ