Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλήθος κόσμου στις δράσεις του Αθλητικού Camp

Με απόλυτη επιτυχία και προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού που έδωσε μαζικά το «παρών», πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής η 2η επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο πλαίσιο του φετινού 11ου Αθλητικού Camp του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στην επίδειξη παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης. Επίσης το «παρών» έδωσε και ο πρωταθλητής του ακοντισμού και μέλος της Εθνικής ομάδας Στίβου Γιάννης Κυριαζής.

Υπό τον τίτλο «Knockout στο σύστημα που γεννά τον φασισμό», η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε αυτή που μέλη των ομάδων πυγμαχίας και όσοι παραβρέθηκαν στις εξέδρες σήκωσαν πανό αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, μετά τη λήξη της οποίας αθλητές μέλη των ομάδων και κόσμος στις εξέδρες ξέσπασε σε ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στο μήνυμα της φετινής εκδήλωσης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του πριν την έναρξη των αγώνων ο Δημήτρης Βουρνάς, αθλητής και προπονητής μαχητικών αθλημάτων και μέλος του ΚΚΕ. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους αθλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΝΕ, η οποία όπως τόνισε στέλνει ένα μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε κάθε αγωνιστή στον όποιο έχει σηκώσει χέρι το τέρας του φασισμού. Ακόμα, το μήνυμα πως οι φασίστες δεν χωρούν πουθενά, ούτε στα γυμναστήρια, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ενωμένοι μπορούμε να βγάλουμε knockout το σύστημα που γεννά τον φασισμό».


Στη φετινή επίδειξη μαχητικών τεχνών συμμετείχαν 20 αθλητικοί σύλλογοι με περισσότερους από 50 αθλητές, δείγμα της απήχησης που έχει λάβει η συγκεκριμένη εκδήλωση της ΚΝΕ μόλις στον 2ο χρόνο πραγματοποίησής της. Οι σύλλογοι ήταν οι: Εvolution Boxing Team, Rama Camp, Rama Camp Κρήτης, ΑΣ Καλλίμαχος Παγκρατίου, Silverback Gorila, Ηλυσιακός, Πρόμαχος, Nikiforos Boxing Team, BlackTiger, Golden Corner, Fighting Steps, Phoenix, Fighting Global Team. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες επίδειξης από αθλήματα όπως το Μάι Τάι, το Kickboxing, το Κ1 αλλά και το αγώνισμα της Πυγμαχίας.

Οι προσπάθειες των αθλητών των συλλόγων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου στην Παλατιανή. Στους αθλητές για τη συμμετοχή τους δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια της εκδήλωσης της ΚΝΕ, τα οποία παρέδιδε στον καθένα ξεχωριστά ο Γιάννης Κυριαζής. Επίσης ειδικά αναμνηστικά δώρα δόθηκαν από την ΚΝΕ στα μέλη του συλλόγου Rama Camp Κρήτης, που ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Την επόμενη μέρα το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ συνεχίστηκε με τον καθιερωμένο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που έγινε στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με σύνθημα: «Για κέρδη καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σάπιο σύστημά τους θέλει ανατροπή». Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συμμετείχε στους αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μ. για τα παιδιά, ενώ οι νικητές και οι νικήτριες σημείωσαν εντυπωσιακούς χρόνους!



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ