Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύρθηκε στο αστυνομικό τμήμα γιατί υπερασπίστηκε μικρομάγαζο

Από την παρέμβαση στο αστυνομικό τμήμα
Από την παρέμβαση στο αστυνομικό τμήμα
Στην αναίτια και προκλητική προσαγωγή του Βασίλη Δήμα, προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Αθήνας και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προχώρησε χθες Δευτέρα η αστυνομία, επειδή υπερασπίστηκε την ιδιοκτήτρια ενός μικρομάγαζου στο Παγκράτι όταν επιχειρήθηκε να της διακοπεί το ρεύμα χωρίς καμία προειδοποίηση. Η αστυνομία προσήγαγε και την ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής στο άκουσμα της προσαγωγής κάλεσε όλους τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής να συγκεντρωθούν έξω από το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Στο αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επαγγελματίες, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά ο Β. Δήμας και η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού αφέθηκαν ελεύθεροι, κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, και υπήρξε δέσμευση για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για ένα ακόμα, «το τελευταίο από μια σειρά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η μαζική και οργανωμένη δράση είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια όλων αυτών που αδιαφορώντας για τη ζωή μας δρομολογούν και προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών, μαγαζιών, διακοπές ρεύματος κ.λπ.», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ.

«Καμία αναμονή. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα», προσθέτει, καλώντας «όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν και να δυναμώσουν τους συλλόγους τους, όλα τα σωματεία μας να αναλάβουν άμεσα δράση. Να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους, να συνεχιστεί η καταγραφή των συναδέλφων που έχουν αντίστοιχα προβλήματα». Η επικοινωνία γίνεται καθημερινά (8 π.μ. - 4 μ.μ.) στα γραφεία της ΟΒΣΑ (Πατούσα 3, 6ος όροφος), στο τηλέφωνο 210 3809327 καθώς και στο 6958454646.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ