Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
Αντιγριπικός εμβολιασμός με κριτήριο το καλό ... της οικονομίας

Αλαλούμ και με τον αντιγριπικό εμβολιασμό επικράτησε τις προηγούμενες μέρες, για να καταλήξει τελικά ότι ο εμβολιασμός με τα νέου τύπου εμβόλια, που έχουν ιατρική ένδειξη για άτομα άνω των 65 ετών, θα απαιτεί συνταγογράφηση μιας και, όπως αναφέρεται, «κοστίζουν πολλαπλάσια των συμβατικών». Tην ίδια ώρα, οι όποιες αντιθέσεις εκφράστηκαν τις προηγούμενες μέρες είχαν στο επίκεντρο να «τρέξει» η μετακύλιση υπηρεσιών ΠΦΥ στα φαρμακεία, προκειμένου να συρρικνωθεί το «κόστος».

Tα ενισχυμένα τετραδύναμα αδρανοποιημένα εμβόλια QIV-HD (εμβόλιο υψηλής δόσης) και aQIV (εμβόλιο με ανοσοενισχυτικό) έχουν υψηλή ανοσογονικότητα και προκρίνονται για την πρόληψη της εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης και των νοσηλειών, σε άτομα 65 ετών και άνω. Εχουν ικανοποιητικό προφίλ ασφάλειας και σημειώνεται ότι εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ο αντιγριπικός εμβολιασμός δεν πρέπει να καθυστερεί.

Για τα συμβατικού τύπου αντιγριπικά εμβόλια δρομολογείται διαδικασία χορήγησής τους χωρίς συνταγή. Διαθέσιμα χωρίς συνταγή θα είναι από αρχές Νοεμβρίου. «Εως τότε, όποιος πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να εμβολιαστεί με το συμβατικό εμβόλιο με ιατρική συνταγή. Για το νέου τύπου εμβόλιο όμως, χρειάζεται συνταγογράφηση».

Στα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός των πολιτών γίνεται με κριτήριο να «κάνουμε αυτό που είναι σωστό για (...) τα δημόσια οικονομικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ