Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Να αποκατασταθεί άμεσα το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Καυτανζόγλειο, που δεν έχει άδεια για πραγματοποίηση αγώνων, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος. Περιέγραψε την εικόνα εγκατάλειψης του σταδίου, κάνοντας λόγο για το αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης και υποβάθμισης των κρατικών αθλητικών υποδομών από το ίδιο το κράτος, με τη διαχρονική συνενοχή περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Υπογράμμισε δε ότι η μη αδειοδότηση του σταδίου έχει οδηγήσει τον Ηρακλή αναγκαστικά να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να παίζει στο Κιλκίς, και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί ώστε να χορηγηθούν άμεσα κρατικοί πόροι για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Καυτανζόγλειου, αλλά και να στελεχωθεί από αναγκαίο μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας του.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «αναβάθμισε τον αθλητισμό», επειδή βρίσκεται σε επίπεδο υπουργείου και στην «οικογένεια» της Παιδείας. Αναλώθηκε στη γνωστή ιστορική διαδρομή του σταδίου, για να καταλήξει ότι σήμερα «αντιμετωπίζει προκλήσεις». Ισχυρίστηκε ότι είναι προσωρινή η μετακίνηση έδρας του Ηρακλή, ενώ κόμπασε ότι «για πρώτη φορά» ζητούνται πιστοποιητικά πυρασφάλειας και στατικότητας για να αδειοδοτηθούν τα στάδια.

Στη δευτερολογία του ο Γ. Δελής σχολίασε ότι δεν αναβαθμίζεται ο αθλητισμός επειδή άλλαξε υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι πριν την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης λειτουργούσαν χωρίς πιστοποιητικά στατικής επάρκειας και πυρασφάλειας τα στάδια της χώρας. Υπενθύμισε ότι σε ανάλογη Ερώτηση του ΚΚΕ, το 2020, η απάντηση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ήταν ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στην ασφάλεια των υποδομών του Καυτανζόγλειου και σχολίασε πως αυτά είναι «λόγια του αέρα», καθώς από το 2004 μέχρι σήμερα έγιναν μόνο υποτυπώδεις συντηρήσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια η κρατική υποχρηματοδότηση έχει μειωθεί στα 1/3, οι εργαζόμενοι είναι μόλις 17, δεν υπάρχει καθόλου τεχνικό προσωπικό και φύλαξη τις βραδινές ώρες.

Κλείνοντας ο υπουργός δήλωσε ότι το α' εξάμηνο του 2024 το Καυτανζόγλειο θα έχει πυρασφάλεια και ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις.

  • Το Καυτανζόγλειο επισκέφτηκε πρόσφατα κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχαν ο Γιάννης Δελής, ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιώργος Χαβατζάς, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, και ο Γιώργος Τσίντζιλης, επίσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. Συνομίλησαν με αθλητές, γονείς αθλούμενων, προπονητές και εργαζόμενους στο αθλητικό στάδιο, οι οποίοι τους μετέφεραν την αγανάκτησή τους για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος, ενώ αναγνώρισαν στο ΚΚΕ τη συνεπή στάση του στο πλευρό τους για τη δικαίωση των χρόνιων αιτημάτων τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Nα καταργηθεί το χαράτσι για τους αθλούμενους(2022-11-25 00:00:00.0)
Ενημέρωση για τα προβλήματα του κλασικού αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη(2019-12-04 00:00:00.0)
«Η πολιτεία να στηρίξει την ανάβαθμισή του»(2015-03-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κεντρική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη(2014-05-15 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η κεντρική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη(2014-05-11 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας(2014-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ