Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με κριτήριο τις ανάγκες μας να «το πάρουμε αλλιώς»

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καρδίτσα, το βράδυ της Τετάρτης, με ομιλητές τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσο Τσιαπλέ και τον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας Εκτορα Γάζο.

Ο Τ. Τσιαπλές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μπορούμε να τιμωρήσουμε αυτούς που ευθύνονται για τις πρόσφατες καταστροφές με την αποφασιστική ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που ήταν οι μόνοι που προειδοποίησαν για το τι μας ετοιμάζουν, που αγωνίσθηκαν ενάντια σ' αυτές τις καταστροφικές πολιτικές, που αναδείκνυαν χρόνια τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, που μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς, βοηθώντας στην άντληση των νερών και των κατεστραμμένων νοικοκυριών, αλλά και για να οργανώσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, όταν κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος απουσίαζαν και τώρα ζητούν ξεδιάντροπα την ψήφο του λαού».

Στη συνέχεια ο Εκτορας Γάζος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ολες οι παρατάξεις κρίνονται από την απάντηση στο δίλημμα: Προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών; Την τετραετία που πέρασε ήταν αποκαλυπτική η συναίνεση που πρόσφεραν στον δήμαρχο της ΝΔ οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τα "έργα και οι ημέρες τους" είναι αποκαλυπτικά:


- Μαζί στηρίζουν την πολιτική που ερημώνει τα χωριά, λειτουργώντας με ανταποδοτικότητα τα αρδευτικά συστήματα, εγκαταλείποντας την αγροτική οδοποιία είτε στο πέρασμα του χρόνου, είτε στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Δίνοντας στήριξη στην ανακατασκευή του ΤΟΕΒ Ταυρωπού με Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, ψηφίζοντας από κοινού τους αποχαρακτηρισμούς γης υψηλής παραγωγικότητας είτε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, είτε για την ενίσχυση της "επιχειρηματικότητας" και την εγκατάσταση - επέκταση βιομηχανικών μονάδων και εταιρειών logistics.

- "Ονειρεύονται" ένα κέντρο της πόλης "τουριστικό προορισμό" που θα φέρνει πελατεία σε λίγους ξενοδόχους, αφήνοντας και κανένα ψίχουλο στους μικρούς επαγγελματίες, ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζουν τις γειτονιές της πόλης και ερημώνουν τα χωριά.

- Μαζί δημιούργησαν το ασφυκτικό φορομπηχτικό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου. Ολοι τους συμφωνούν στη διατήρηση κοινών συντελεστών φορολόγησης για τις λαϊκές οικογένειες και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, βιομηχανίες, ξενοδόχους και μεγαλεμπόρους.

- Μαζί στήριξαν και στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και με προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οπως η κατάργηση 96 οργανικών θέσεων από τη ΔΕΥΑΚ, όταν οι κ. Ξυλομένος και Γεννάδιος ήταν αντιδήμαρχοι στον ίδιο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, όπως οι σχολικές καθαρίστριες με οκτάμηνες συμβάσεις και τρίωρη εργασία, όπως η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων που προσλήφθηκαν λόγω της πανδημίας και υπολογίζονται από τον κ. Τσιάκο της ΝΔ ως κόστος, περικόπτοντας από την ενίσχυση πολιτιστικών ομάδων και δράσεων, στη λογική των "δημοσιονομικών αντοχών".

- Μαζί στήριξαν και στηρίζουν την κατεύθυνση του δήμου στη λεγόμενη "πράσινη μετάβαση", υπερψηφίζοντας τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και τη συμμετοχή σε αυτές, που θα μπορούν να αποχαρακτηρίζουν αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι και δασικές εκτάσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, προωθώντας τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σε "ηλικιωμένα" σχολικά κτίρια, χαρακτηρίζοντας καινοτομία τη θέρμανση σχολικού κτιρίου στο Καλλιφώνι με καυστήρα pellet, για να συνηθίζουν από μικροί οι μαθητές στην ενεργειακή φτώχεια, ενώ την ίδια στιγμή τα σχολεία είναι χωρίς αντισεισμική προστασία».

Και πρόσθεσε: «Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των πολλών: Η "Λαϊκή Συσπείρωση" να πάει ψηλά, πολύ ψηλά! Ο λαός της Καρδίτσας γνωρίζει, έχει εμπειρία από το τι σημαίνει κομμουνιστής δήμαρχος! Εμπρός, σε αυτές τις 4 μέρες να κοκκινίσουμε την Καρδίτσα, τον Ιταμο, το Καλλιφώνι, τον Κάμπο, τη Μητρόπολη, κάθε χωριό και γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ