Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ
Ο λαός να ισχυροποιήσει τη θέση του με την ψήφο του

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Ληξουρίου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσής της παντού.

Η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε από λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας το βράδυ της Τετάρτης, όπου μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης, και ο Δημήτρης Μαντζουράτος, υποψήφιος δήμαρχος.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού είπε μεταξύ άλλων: «Ολοι τους στηρίζουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και όλων των έργων σε εργολάβους. Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων. Τη βαφτίζουν πράσινη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το περιβάλλον. Πανελλαδικά και τοπικά υπάρχει ένας τέτοιος συμβιβασμός ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τέτοιον τρόπο που "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα". Και κάνει... αόρατα τα "σύνορα" ανάμεσά τους».

Κάλεσε τον λαό να κάνει τη διαφορά, να σκεφτεί ποιοι θα βρίσκονται, όπως έπρατταν και προηγούμενα, στο πλευρό του σε κάθε του αγώνα και πάλη για βελτίωση των συνθηκών ζωής του και υποστήριξε: «Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζεται από το ΚΚΕ αποτελεί συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, εκφράζει ένα ρεύμα συμπόρευσης, αμφισβήτησης και ανατροπής, μπαίνει μπροστά για να αποκρουστεί αυτή η λαίλαπα. Απευθύνουμε κάλεσμα, είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας να πάρει θέση σε αυτήν τη μάχη».

Σχετικά με το δίλημμα των εκλογών και στο Ληξούρι, ο Δ. Μαντζουράτος στάθηκε στο τι πραγματικά συμφέρει και τον λαό και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο πραγματικά φιλολαϊκό έργο οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων που δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως είναι του Κατσιβέλη και του Μεσσάρη, πνίγοντας τις ανάγκες του λάου για τα κέρδη των λίγων; Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι που συμφωνούν ότι η χρηματοδότηση των δήμων και Περιφερειών θα γίνεται όλο και περισσότερο με ίδια έσοδα, δηλαδή στην πράξη με επιπλέον φορολεηλασία του λαού;

Για τους παραπάνω λόγους ο λαός της Παλικής πρέπει να πάει στην κάλπη, μην ξεχνώντας τον μαύρο χάρτη από τις στάχτες στον Εβρο, στη Στερεά, στην Πάρνηθα, στη Ρόδο κ.α., έχοντας στο μυαλό του τα Τέμπη, την Κεφαλονιά και την Παλική των σεισμών του 2014, του "Ιανού" και του "Μπάλλου", αλλά και πολλών ακόμη σύγχρονων εγκλημάτων που δεν έχουν όπως μας λένε την αιτία τους στην κλιματική κρίση, αλλά στην πολιτική και τη διοίκηση που μας αφήνει απροστάτευτους και εκτεθειμένους απέναντι σε κάθε φυσικό φαινόμενο». Και στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη και η «Λαϊκή Συσπείρωση» να είναι στον β' γύρο, δήλωσε: «Ο λαός χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους στο πλευρό του όπως τον σύντροφο Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, στον αγώνα του συνολικά ενάντια στην πολιτική που τον πνίγει στις λάσπες της ανασφάλειας και της φτώχειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ