Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι στον εμπαιγμό μακροχρόνια ανέργων από δημοτικές αρχές

Εργαζόμενος στον δήμο Χαλανδρίου κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά. Παράσταση διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο ΟΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χαλανδρίου, την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων του προγράμματος «55 - 67 plus». Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και προσπαθούν να μαζέψουν ένσημα για να βγουν στη σύνταξη.

Το Συνδικάτο έκανε ήδη παρέμβαση για το ζήτημα αυτό την Τετάρτη 11 Οκτώβρη ζητώντας συνάντηση με τον δήμαρχο, καθώς έγινε γνωστό ότι η δημοτική αρχή δεν προχωρά στην ανανέωση της σύμβασης ενός από τους εργαζόμενους, μέσα από το πρόγραμμα «55 - 67 plus». Ομως, ο δήμαρχος αρνήθηκε τη συνάντηση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, παρόλο που ο συγκεκριμένος εργαζόμενος κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά.

Η πραγματική αιτία της μη ανανέωσης, επισημαίνει το Συνδικάτο, είναι ότι ο συνάδελφος «έψαχνε» τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του και αυτό είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή. Παράλληλα, αγωνιζόταν για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ