Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
48 νεκροί, 38 διασωληνωμένοι, 974 νέες εισαγωγές Covid

Αλλοι 48 άνθρωποι έχασαν την προηγούμενη βδομάδα (2 - 8 Οκτώβρη) τη ζωή τους με κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζεται για 4η βδομάδα αύξηση στις εισαγωγές ασθενών Covid στα δημόσια νοσοκομεία, φτάνοντας τις 974 (+23%). Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων φτάνοντας τις 17. Συνολικά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 38 ασθενείς. Μάλιστα, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού στο Ηράκλειο (+171%), στα Χανιά (+45%), στην Αττική (+23%).

Κι ενώ οι δείκτες της πανδημίας μαρτυρούν νέα επιδείνωση, η κυβέρνηση απαντά με μια από τα ίδια. Δηλαδή, κάνει νέα πάσα στους κλινικάρχες με αύξηση έως 40% της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ ανά ιδιωτική κλινική και μάλιστα με το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τον αναγκαίο κρατικό έλεγχο, αφού αρκεί μια απλή γνωστοποίηση στην οικεία Περιφέρεια! Για τους επόμενους τρεις μήνες δεσμεύει 50 κλίνες νοσηλείας στο ΝΙΜΤΣ, όπου θα διακομίζονται non-Covid ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, ώστε να εξοικονομείται χώρος από αυτόν που δεν ...υπάρχει!

Ορίζει μάλιστα παχυλή αποζημίωση στους κλινικάρχες από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για κάθε κρεβάτι, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 για την περίοδο 2023 - 2024 με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5. Με λίγα λόγια, η κατάσταση στο υπό διάλυση δημόσιο σύστημα Υγείας αναμένεται να επιδεινωθεί εκ νέου, καθώς προσλήψεις προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κι επίταξη των ιδιωτικών κλινικών δεν προβλέπονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ