Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
«Ψυχιατρικές διαταραχές» έχει η γυναίκα που «γάζωσαν» οι αστυνομικοί

Ούτε εκρηκτικά ούτε κάποιο όπλο διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε η 38χρονη που πυροβόλησαν αστυνομικοί προχτές στο Παρίσι, μέσα σε τρένο, έπειτα από καταγγελίες ότι απειλούσε επιβάτες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αστυνομίας «η έρευνα στην κατοικία της δεν έχει αποκαλύψει στο στάδιο αυτό στοιχεία που να δημιουργούν φόβους για ριζοσπαστικοποίηση εκ μέρους της», ενώ η Εισαγγελία υπογράμμισε ότι η γυναίκα «ήταν γνωστή για διαταραχές τύπου σχιζοφρένειας, για τις οποίες ακολουθεί θεραπεία»...

Τελικά, χθες η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η γυναίκα δέχτηκε οκτώ σφαίρες από αστυνομικούς και όχι μία, όπως είχε ειπωθεί αρχικά.

Ο αρχηγός της παρισινής αστυνομίας, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ανέφερε ότι η 38χρονη ήταν «ντυμένη με ένδυμα που κάλυπτε πλήρως το κεφάλι και το σώμα» και, κρατώντας «ένα κατσαβίδι», πρόφερε «λόγια θρησκευτικού χαρακτήρα» ενώ είχε «απειλητική στάση»...

Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί «τής ζήτησαν να καθίσει στο έδαφος» αλλά εκείνη «κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς» και δεν τους έδειξε τα χέρια της, όπως της ζήτησαν, πριν τελικά τη γαζώσουν με οκτώ σφαίρες και υποβληθεί σε επέμβαση, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στην κοιλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ