Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μυρωδιά θανάτου: «Πριν από δεκαπέντε ημέρες, προτού εισβάλουν οι ισραηλινές δυνάμεις, τα στενά δρομάκια στο Χαρτ Αλ Χαβασίν, στην καρδιά του στρατοπέδου προσφύγων της Τζενίν, έσφυζαν από ζωή. Χθες, η γειτονιά ήταν μια σιωπηλή χωματερή όπου κυριαρχούσε η μυρωδιά των πτωμάτων και των πυρομαχικών. Παντού έβλεπε κανείς σημάδια από ζωές που διακόπηκαν...» (Suzanne Goldenberg απεσταλμένη της «GUARDIAN» - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Πεθαίνεις εκατό φορές: «Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζενίν ήταν ένα ηφαίστειο. Τώρα απομένει μονάχα ένας κρατήρας. Στο κέντρο του καταυλισμού δεν υπάρχει πια τίποτα. Ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι δυσκολεύονται να βρούνε πού ήταν τα σπίτια τους. Το σπίτι του Τζαγουάντ δεν καταστράφηκε, αλλά αυτό του αδελφού του Ιγιάντ, δεν υπάρχει πια. "Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό", λέει ο Ιγιάντ, "δεν ανήκω στην Αντίσταση, δεν έχω όπλα, κανένας δεν κρυβόταν στο σπίτι μου. Υποθέτω ότι το έκαναν για να ανοίξουν δρόμο για τα άρματα μάχης, για την επόμενη φορά. Στην Τζενίν δεν πεθαίνεις μια φορά: πεθαίνεις εκατό φορές, χίλιες φορές..."» (Κριστόφ Αγιάντ, απεσταλμένος της «Liberation» - «ΝΕΑ»).

Ο χειρότερος εχθρός του Ισραήλ: «Αποκηρύσσουμε κάθε δικαίωμα του Σαρόν να μιλάει εξ ονόματος των Εβραίων του κόσμου. Ασφαλώς δε μιλάει εξ ονόματός μας. Η κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί σε μια μεγάλη περιφερειακή σύρραξη. Το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαρόν είναι προετοιμασμένος να τα χρησιμοποιήσει. Κατά τη γνώμη μας, αυτός και η πολιτική του έφεραν τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα της καταστροφής, που μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Ο Σαρόν είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον ισραηλινό λαό και για τους Εβραίους όλου του κόσμου. Η ειρηνική λύση είναι αδύνατη, όσο αυτός παραμένει στην εξουσία. Η ισραηλινή αντίσταση και τα κινήματα ειρήνης αξίζουν όλη την υποστήριξή μας». Από το μανιφέστο που έχουν υπογράψει περισσότεροι από 1.300 διακεκριμένοι Εβραίοι από 28 χώρες του κόσμου (Από τα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ