Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απώλειες για τον Μπάιντεν σε Πολιτείες - κλειδιά

Νέα ανησυχία προκαλούν στους Δημοκρατικούς δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανώς εκ νέου υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν, να χάνει από τον Ντόναλντ Τραμπ όχι τυχαίες Πολιτείες αλλά ορισμένες που θεωρούνται «κλειδιά» για το ευρύτερο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024.

Πρόκειται για τις λεγόμενες «αμφιταλαντευόμενες» Πολιτείες Νεβάδα, Τζόρτζια, Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν, που ο Μπάιντεν το 2020 είχε επικρατήσει σε όλες αυτές. Σήμερα ο Τραμπ φέρεται να επικρατεί στις πέντε πρώτες, τουλάχιστον με βάση δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Siena» η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «New York Times» .

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS θέλει τον Τραμπ να προηγείται γενικά στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 51%, έναντι 48% του Μπάιντεν. Αλλη έρευνα, των «ABC News» / «Ipsos», καταγράφει ότι μόνο το 33% των Αμερικανών βλέπουν ευνοϊκά τον Μπάιντεν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ (ο οποίος είναι ο επικρατέστερος για υποψήφιος Πρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους) είναι 29%.

Η σχετικά μικρή δημοτικότητα του Μπάιντεν εντείνει την ανησυχία στους κύκλους των Δημοκρατικών, με στελέχη όπως ο Ντέιβιντ Αξελροντ (ήταν στενός συνεργάτης του Μπ. Ομπάμα κατά την προεδρία του) ουσιαστικά να τον καλούν να αποσυρθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ