Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΚΣ

Ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι κάλπες στις περισσότερες σχολές άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν κανονικά στις 8 το βράδυ. Μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων, η τάση έδειχνε πως τελικά θα υπήρχε άνοδος της μαζικότητας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιοχής, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε όλη την ημέρα, ενώ στάσιμη εκτιμήθηκε πως θα είναι σε σχέση με πέρσι η συμμετοχή στα Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ακολούθησαν και φέτος τις γνωστές και καταδικασμένες πρακτικές τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ψήφο των φοιτητών. Ετσι καταγράφηκαν και πάλι φαινόμενα συνδιαλλαγής και «εξυπηρετήσεων». Δηλαδή έταζαν τους φοιτητές πως αν ψήφιζαν την παράταξη, θα μεσολαβούσαν ακόμη και για να περάσουν μαθήματα στη διάρκεια της εξεταστικής.

Η ΠΚΣ με καθαρούς όρους απευθύνθηκε στους φοιτητές μέχρι και την τελευταία ώρα, προτάσσοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες των φοιτητών, την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση. Και όπως φαίνεται, οι φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων της. Η άνοδος κυρίως σε ψήφους, αλλά και σε ποσοστά, θεωρείται δεδομένη σχεδόν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης. Ιδιαίτερα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ