Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ανοδική τάση στη συμμετοχή

Με νεανικά τραγούδια να αντηχούν στους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα των σχολών, νωρίς το πρωί, στήθηκαν τα τραπεζάκια στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας.

Με τους ρυθμούς της συμμετοχής να αυξάνονται όσο περνούσε η ώρα, φάνηκε, γύρω στο μεσημέρι, ότι στα ΑΕΙ η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρσι, αλλά με αυξητική τάση. Στα ΤΕΙ η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σύγκριση με πέρσι.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι στα ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας δεν έγιναν οι εκλογές εξαιτίας της προβοκατόρικης και αυταρχικής ενέργειας μιας ομάδας φοιτητών. Χωρίς να σεβαστούν το κατακτημένο δημοκρατικό δικαίωμα των σπουδαστών να εκλέγουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, διέκοψαν με τραμπουκισμούς τη διαδικασία των εκλογών. Σημειώθηκαν, μάλιστα, και επεισόδια ξυλοδαρμού στην προσπάθεια φοιτητών να τους απομακρύνουν από την αίθουσα των εκλογών.

Επίσης, στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων καθυστέρησαν να ανοίξουν οι κάλπες και να ξεκινήσουν οι εκλογές με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ