Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων που αρνούνται να σωπάσουν!

Ενδεικτικές των διαστάσεων της προσπάθειας τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην ισοπέδωση της Γάζας είναι διώξεις που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι οι οποίοι αρνούνται να σωπάσουν και καταδικάζουν το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, στο δικαίωμά του να αντιστέκεται στην κατοχή και να παλεύει για ελεύθερη και βιώσιμη πατρίδα.

Οσο μεγαλώνει η διεθνής κατακραυγή και παίρνουν διαστάσεις οι αντιδράσεις στη σφαγή, τόσο λυσσάνε τα επιτελεία του κεφαλαίου και ανησυχούν για την ορμή που αποκτά το κάλεσμα ξεσηκωμού.

Την περασμένη Δευτέρα η ιστοσελίδα «Counter Punch» αναπαρήγαγε σε εκτενές ρεπορτάζ διάφορες περιπτώσεις εργαζομένων στον Καναδά που απειλήθηκαν να χάσουν τη δουλειά τους, ή και απολύθηκαν τελικά, επειδή δεν συντάχθηκαν με την κυρίαρχη προπαγάνδα και δεν υπερασπίστηκαν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πιλότου στην εταιρεία «Air Canada», Mοστάφα Εζο, τον οποίο - αφού συμμετείχε σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Μόντρεαλ - «στόχευσε» ο λογαριασμός «Stopantisemitism» στο X και μετά η εργοδοσία τον απέλυσε, αφού επέκρινε σχόλιά του όπως «Ισραήλ, ο Χίτλερ θα ήταν περήφανος για σένα...».

Αποκαλυπτική είναι όμως και η αντιμετώπιση που έτυχε η παλαιστινιακής καταγωγής Καναδή δημοσιογράφος Ζάχρα Αλ Αχράς, την οποία η διοίκηση της «Global News» απέλυσε και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε άδεια μητρότητας, ύστερα από αναρτήσεις με τις οποίες εξέφραζε την αντίθεσή της στις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα. Αντίστοιχη μεταχείριση είχε και η Yara Jamal, δημοσιογράφος του «CTV News», η οποία απολύθηκε αφού μίλησε σε μια πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ