Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Γράψτε ιστορία κερδίζοντας»

«Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η ιστορία. Και την ιστορία τη γράφεις κερδίζοντας». Με τη φράση αυτή ο Φερνάντο Σάντος περιέγραψε χτες το στόχο της ΑΕΚ στο αυριανό καθοριστικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν τη νίκη, παρότι «αγκαλιάζουν» τον τίτλο και με ισοπαλία.

«Αν θα παίξουμε αποκλειστικά με αυτό το σκεπτικό (ισοπαλία) θα ριψοκινδυνεύσουμε χωρίς λόγο. Κυρίως επειδή αυτός δεν είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μας. Εχουμε μία φιλοσοφία παιχνιδιού και δε θα ήταν λογικό να αλλάξουμε το οτιδήποτε. Θα ήταν σαν ρώσικη ρουλέτα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ο εαυτός μας. Και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη». Χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ομάδα «φτιαγμένη από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Μία μεγάλη ομάδα».

Επισημαίνει όμως: «Αυτό δεν μπορεί να μας δημιουργήσει αίσθηση φόβου, αλλά πολλή θέληση για να γίνουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ισάξιοι ή καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Οποιος φοβάται αγοράζει σκύλο. Αφού δεν μπορούμε να πάρουμε σκύλο μέσα στο παιχνίδι θα πρέπει εμείς οι ίδιοι ν' απαντήσουμε. Θα το καταφέρουμε μόνο αν είμαστε μια ομάδα έξυπνη και ψύχραιμη, που ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με πολλή θέληση κι αποφασιστικότητα. Και ταυτόχρονα με ψυχραιμία κι εμπιστοσύνη που απορρέει από όσα έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες».

Τι θα ζητήσει; «Εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές μου και ξέρω πως θα δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Θα παλέψουν. Μοναδικό πράγμα που τους ζητώ, να είναι ο εαυτός τους. Το πιο σημαντικό, ως επαγγελματίες, είναι να φτάσουμε στο τέλος του παιχνιδιού με τη συνείδησή μας ήσυχη. Χωρίς καμία δραματική φόρτιση, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι μόνο. Τίποτα δεν είναι ζωής ή θανάτου. Να παίξουμε με χαρά και διάθεση, γιατί είναι ένα παιχνίδι που αρχικά πολλοί δεν περίμεναν πως θα κρίνει το πρωτάθλημα. Οπότε μπορεί να δώσει στους ποδοσφαιριστές μόνο εμπιστοσύνη, χαρά και κίνητρα. Βασικά αυτό. Να παίξουν ποδόσφαιρο με μεγάλη χαρά».

  • Θεραπεία και ελαφρές ασκήσεις έκαναν χτες οι Τσάρτας, Λάκης που επέστρεψαν τραυματίες από την Εθνική. Η συμμετοχή τους στο ντέρμπι θα κριθεί σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ