Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ
Απεγκλωβίστηκαν οι εργάτες που είχαν παγιδευτεί από τις 12 Νοέμβρη

Απανωτές βλάβες στα μηχανήματα και στο έδαφος της περιοχής δυσκόλεψαν την επιχείρηση διάσωσης

Να βγουν στην επιφάνεια της γης κατάφεραν, χτες, τελικά, οι 41 εργάτες που έμεναν εγκλωβισμένοι από τις 12 Νοέμβρη σε υπό κατασκευή σήραγγα που κατέρρευσε, στη βόρεια Ινδία, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκεί όλες αυτές τις μέρες...

Χτες, λίγο μετά τις 7 μ.μ., τα μέλη των σωστικών συνεργείων που κατέβαλλαν προσπάθειες αντιμέτωπα με πολλές δυσκολίες, έφτασαν στο σημείο όπου οι 41 εργαζόμενοι είχαν παγιδευτεί, σε έναν χώρο περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Οι εργάτες χρειάστηκε να συρθούν από έναν μεταλλικό σωλήνα διαμέτρου 90 εκατοστών που τοποθετήθηκε ύστερα από διάφορα προβλήματα. Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση αυτή καθυστέρησε και εξαιτίας των δυσκολιών που προκαλούσαν το χαλαρό υπέδαφος και οι σκληροί βράχοι στη συγκεκριμένη περιοχή (ινδικά Ιμαλάια).

Μεταξύ άλλων, για να φτάσει ο σωλήνας στο σημείο όπου περίμεναν οι εργάτες, χρειάστηκε να κοπούν μεταλλικές ράβδοι. Τη Δευτέρα το βράδυ, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας από όπου θα περνούσε ο σωλήνας θα συνεχίζονταν με τα χέρια, επειδή πλέγμα από μεταλλικές ράβδους και κατασκευαστικά οχήματα (που είχαν θαφτεί στο σημείο που κατέρρευσε η υπό κατασκευή σήραγγα) είχαν καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση των επιχειρήσεων με εκσκαφέα.

Ασθενοφόρα περίμεναν τους εργάτες για να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο, περίπου 30 χιλιόμετρα από το σημείο.

Η υπό κατασκευή σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που θεωρείται ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, με στόχο να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ