Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΥΛΙ
Σκουλήκια σε σχολικό γεύμα που μοιράστηκε σε σχολείο

Καταγγελία της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ

Σκουλήκια βρέθηκαν σε σχολικό γεύμα που μοιράστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής στο Σούλι, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας μαθητή.

Με αφορμή αυτό το απαράδεκτο γεγονός, η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Εργασίας έχουν εξολοκλήρου σήμερα την ευθύνη που δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε τα παιδιά μας να έχουν ποιοτικό γεύμα μέσα στο σχολείο. Από κοντά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθεμία με τη σειρά της, που νομοθέτησαν το συνολικό πλαίσιο των σχολικών γευμάτων, έδωσαν σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ το παχυλό οικονομικό κονδύλι για να τα φτιάχνουν. Τώρα όλοι τους κάνουν πως δεν ξέρουν τι είναι αυτό που φταίει.

Η λογική της ζυγαριάς του κόστους - οφέλους οδηγεί στο να ταΐζουν τα παιδιά μας με χαλασμένα γεύματα, ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία τους (...)

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υγιή, ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, να προληφθούν ασθένειες, να προαχθεί η υγεία τους. Επομένως, δεν μπορεί να παίζεται στα "ζάρια" της κερδοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών. Είναι ανάγκη, με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή των ιδιωτών, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο διατροφικό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γλυκής και όλο τον λαό να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτήν την πολιτική που δίνει σκουπίδια στα παιδιά και φιλέτα στις επιχειρήσεις.

  • Αμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη χορήγηση ασφαλών και ποιοτικών σχολικών γευμάτων.
  • Καμία εμπλοκή επιχειρήσεων και ΜΚΟ στα σχολικά γεύματα - αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Καθολική κάλυψη όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με σχολικά γεύματα και διεύρυνση του προγράμματος στην Προσχολική και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ