Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες

Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες στα ανοιχτά της Λέσβου για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς από το ναυάγιο του «Raptor», ενός διαπιστωμένα αναξιόπλοου καραβιού, με τις ελπίδες να λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο. Υπενθυμίζεται πως το πλοίο ήταν «σαπάκι» που ταξίδευε, επιβεβαιώνοντας τραγικά για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη των εφοπλιστών είναι πάνω από την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν πέρα από τα 4,5 ναυτικά μίλια, όπου βρίσκεται το κουφάρι του πλοίου σε βάθος 200 μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει διασωθεί ένας 40χρονος Αιγύπτιος ναυτικός, λιπαντής, που είναι καλά στην υγεία του, ενώ ανασύρθηκε μία σορός ενός Αιγύπτιου ναύτη. Σύμφωνα με τον διασωθέντα, στη θάλασσα έπεσαν 6 έως 7 ναυτικοί, αρκετοί από αυτούς φορώντας σωσίβια.

Το πλοίο, που ανήκε στην τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «AKO Shipping», με έδρα τον Λίβανο, βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στη «μαύρη» λίστα με τα πλοία που είχαν σωρεία ελλείψεων και προβλημάτων σε τελευταίους ελέγχους και επίσης ήταν υπό έρευνα για παράνομες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ