Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ 0-1
Εχασε την ευκαιρία, διατηρεί ελπίδες

Την ευκαιρία να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Europa League απώλεσε χθες η ΑΕΚ, μετά την ήττα της με 1-0 από την Μπράιτον στην «ΟPAP Arena», για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Πλέον η «Ενωση» στρέφει την προσοχή της στον στόχο της ευρωπαϊκής συνέχειας στο Conference League μέσω της 3ης θέσης του ομίλου, κάτι που θα κριθεί γι' αυτήν στην αναμέτρηση με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ για την τελευταία αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν καλή απόδοση και ήταν ανώτεροι της αγγλικής ομάδας, πλήρωσαν όμως για άλλη μια φορά την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν τις φάσεις που δημιούργησαν. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν ξεκίνησαν καλά, με την Μπράιτον να απειλεί δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά το 15' όμως ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και είχαν αρκετές καλές στιγμές (Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα) και δοκάρι (Τσούμπερ) μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Γκατσίνοβιτς, ωστόσο ήταν η Μπράιτον που βρήκε το γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέδρο στο 54', ενώ η αποβολή του Γκατσίνοβιτς στο 65' με δεύτερη κίτρινη κάρτα έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, που όμως πάλεψαν για την ανατροπή μέχρι και τη λήξη.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (83' Πιζάρο), Αμραμπάτ (72' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72' Αραούχο), Τσούμπερ (72' Πόνσε).

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Ιγκόρ, Ντανκ, Βέλτμαν, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμουρ (87' Μπαλέμπα), Μιτόμα (69' Νταχούντ), Αντίνγκρα, Φέργκιουσον (87' Ντούφους), Πέδρο (77' Μίλνερ).

  • Στο άλλο ματς η Μαρσέιγ νίκησε 4-3 τον Αγιαξ.
  • Η βαθμολογία: Μαρσέιγ 11, Μπράιτον 10, ΑΕΚ 4, Αγιαξ 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ