Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη, εντείνουν την πίεση για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας

Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης από σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους, μαζικούς φορείς προς τους πλημμυροπαθείς των Τρικάλων. Οι δράσεις αυτές δίνουν κουράγιο, συμβάλλουν στην πραγματική ανακούφιση, αποτελούν βασικό όρο ώστε οι πλημμυροπαθείς να μείνουν όρθιοι, να μην ξεχαστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μισθωτών Λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, το Παράρτημα του ΠΜΣ, ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ, η Ενωση Γιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου - Κέντρων Υγείας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» οργάνωσαν το Σάββατο 2 Δεκέμβρη μια νέα αποστολή αλληλεγγύης στη Φαρκαδόνα και στο Κεραμίδι, αξιοποιώντας και τη σημαντική υλική βοήθεια που στάλθηκε στα σωματεία από Σωματεία του Πειραιά και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Από το υστέρημα του εργατόκοσμου των συνοικιών του Πειραιά στάλθηκε ένα ολόκληρο φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Παράλληλα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και οι επιτροπές πλημμυροπαθών εντείνουν την πίεσή τους απέναντι σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές, συμμετέχοντας στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Λάρισα τις μέρες ψήφισης του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «τρεις μήνες έχουν περάσει από τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή μας και δεν έχουν προχωρήσει παρά ελάχιστα μέτρα κι από τα λίγα που ουσιαστικά έχουν εξαγγελθεί. Ταυτόχρονα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατακλύζονται από κυβερνητικά προπαγανδιστικά δημοσιεύματα που αναγγέλλουν όλο και νέες πληρωμές αποζημιώσεων, που ελάχιστοι βλέπουν στους λογαριασμούς τους. Περιφερειακή και δημοτικές αρχές εξαγγέλλουν συνεχώς "πλήθος παρεμβάσεων", που τελικά δεν είναι παρά "μια σταγόνα στον ωκεανό", ενώ και η νεοεκλεγείσα περιφερειακή αρχή ανακοινώνει μελέτες επί μελετών, παρουσιάσεις σχεδίων και πορισμάτων, που καταλήγουν στην περίφημη "έκθεση των Ολλανδών" που εν ολίγοις λέει: "Ξεχάστε φράγματα, αντιπλημμυρικά, δίκτυα κ.λπ., γιατί κοστίζουν... σκάψτε τα ποτάμια να βαθύνουν... για να μην ξεχειλίζουν..."!!! Μπροστά σε όλα αυτά βασική στήριξη των πλημμυροπαθών είναι η αλληλεγγύη του λαού και διέξοδος ο αγώνας τους μαζί με τον λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ