Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
Σύσκεψη την Παρασκευή 8/12 για τα προβλήματα που παραμένουν μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού

Σε σύσκεψη καλούν τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Εβρου, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που παραμένουν και οξύνονται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, και να συντονιστούν οι διεκδικήσεις.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εβρου.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία σημειώνουν μεταξύ άλλων πως οι πρόσφατες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα σε πυρόπληκτους οικισμούς της περιοχής, καθώς τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου είναι «μπαλώματα» σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Και αυτό γιατί κριτήριό τους για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί οποιοδήποτε έργο είναι πώς θα βγουν κερδισμένοι οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, και όχι να καλυφθούν οι ζωτικές ανάγκες του λαού.

Μάλιστα οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες αργούν και δεν επαρκούν, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αποκλειστεί από κάθε στήριξη, ενώ ιδιαίτερα για τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ελαιοπαραγωγούς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Παράλληλα, τα σωματεία τονίζουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων από ασθένειες που οξύνονται μετά την πυρκαγιά, όπως αναπνευστικά προβλήματα, ούτε από τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ