Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νέα συμφωνία με την κυβέρνηση της Ρουάντα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε χτες η Βρετανία, για να μεταφέρονται κατατρεγμένοι πίσω στην αφρικανική χώρα. Τον περασμένο μήνα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας είχε μπλοκάρει το «σχέδιο Ρουάντα», κρίνοντας ότι αυτό θα παραβίαζε διεθνείς νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πάντως το καθεστώς της Ρουάντα έχει λάβει ήδη 140 εκατ. λίρες (163 εκατ. ευρώ), με την υπόσχεση να της δοθούν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν η στέγαση και η φροντίδα των απελαθέντων.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας 4χρονος, από τις πλημμύρες που συνόδευσαν καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας, ενώ τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Στην περιοχή αναμενόταν χτες και ο κυκλώνας «Μιτσάουνγκ», με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 110 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα που αναμενόταν να ξεπεράσουν το ενάμισι μέτρο πάνω από τη φυσιολογική στάθμη της θάλασσας.

ΓΕΡΕΒΑΝ.-- Ενας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε προχθές από πυροβολισμούς στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, με την Αρμενία να καταγγέλλει «παραβίαση της εκεχειρίας». Το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς την «προκλητικές πληροφορίες της αρμενικής πλευράς» και «απόλυτο ψέμα».

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΡΝΤΙΦ.-- 29χρονη δέχτηκε χτες το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία, στο Αμπερφάν της νότιας Ουαλίας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να επιβληθούν μέτρα απαγόρευσης κινήσεων από και προς σχολεία της περιοχής, μέχρι να συλληφθεί ο δράστης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάρντιφ, χωρίς η ζωή της να αντιμετωπίζει άμεσα κίνδυνο. Στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη δεν έγιναν άμεσα γνωστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ