Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μέτρα προστασίας των διαιτητών ζητάει η ΕΠΟ

Την απόφαση για αποχή από τους αγώνες στηρίζουν η Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος Παικτών - Παικτριών (ΠΣΑΠΠ)

Eurokinissi

Να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των διαιτητών κάλεσε την κυβέρνηση και τη Super League η ΕΠΟ, με αφορμή την απόφαση των πρώτων για αποχή από τους αγώνες του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την προσεχή 14η αγωνιστική. Αιτία για την κίνηση των διαιτητών αποτέλεσαν τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά στοχοποίησής τους από παράγοντες του ποδοσφαίρου, ΜΜΕ και οπαδούς, με τις καταγγελίες του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου για απειλές που δέχτηκε από αγνώστους για τη ζωή του και των μελών της οικογένειάς τους, μετά τη διαιτησία του στον αγώνα Βόλος - Ολυμπιακός, να είναι η σταγόνα που έδειξε να ξεχειλίζει το ποτήρι για τους διαιτητές.

Στο πλευρό των διαιτητών στέκεται η ΕΠΟ, η διοίκηση της οποίας μετά τις νέες εξελίξεις είχε χθες συνάντηση με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αλλά και με αντιπροσωπεία των διεθνών διαιτητών και βοηθών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη όπου αποφασίστηκε η αποχή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση, η ΕΠΟ επισημαίνει την πλήρη κατανόηση και στήριξή της στα αιτήματα των διαιτητών, για προστασία των ίδιων και των μελών των οικογενειών τους. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γ. Βρούτση «να λάβει τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις "ανώνυμες" απειλές κατά των διαιτητών».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία καλεί τη Super League «να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Ελληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους».

Οσον αφορά τη δική της αρμοδιότητα, η ΕΠΟ τονίζει ότι μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα λάβει για το ζήτημα της προστασίας των διαιτητών.

Στο πλευρό των διαιτητών και ο ΠΣΑΠΠ

Στο πλευρό των διαιτητών και της απόφασής τους να προχωρήσουν σε αποχή δηλώνει και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ποδοσφαιριστών - Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση:

«Ο ΠΣΑΠΠ πάντα θα ενώνει τη φωνή του με οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται προς την κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Οι Ελληνες διαιτητές έχουν βιώσει στο πετσί τους, περισσότερο από τον καθέναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λεκτική και σωματική βία, bullying, προπηλακισμούς, διάφορες επιθέσεις κ.ο.κ.

Η διεκδίκησή τους θα πρέπει να γίνει διεκδίκηση όλων όσοι ονειρεύονται ένα ποδόσφαιρο που θα δίνει στην κοινωνία τις αξίες που πραγματικά έχει τη δυνατότητα να προσφέρει».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Οι διαιτητές να αποκαλύψουν τις απειλές

Τη συμπαράστασή της στους διαιτητές και στα αιτήματά τους εξέφρασε σε ανακοίνωσή της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αναφέρθηκε και στα όσα έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Κάλεσε δε τους διαιτητές, πέραν της απόφασης για αποχή που πήραν, να προχωρήσουν στην παράδοση στις αρμόδιες αρχές όλων εκείνων των στοιχείων «που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μία ακόμα χαμένη ευκαιρία», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ