Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αφημένα στην τύχη τους τα Αθλητικά Κέντρα

Για τα προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης των Αθλητικών Κέντρων μίλησε στον «90,4 Αριστερά στα FM» ο Δημήτρης Κατραντσιώτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις μίλησε στον «90,4 Αριστερά στα FM» και την εκπομπή «Αριστερό Εξτρέμ» ο Δημήτρης Κατραντσιώτης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων.

Οπως τόνισε, οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της πόλης καλύπτουν μόλις 44 θέσεις από τα 132 κενά που υπάρχουν, προσθέτοντας ότι αυτοί οι χώροι λειτουργούν «όπως - όπως» χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές ειδικότητες, πολλές εκ των οποίων θεωρούνται βασικές και αναγκάζονται οι ίδιοι άνθρωποι να παίζουν παράλληλα τον ρόλο του ηλεκτρολόγου, του φύλακα ή του συντηρητή. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ακόμη εκκρεμεί από το 2011 η σύσταση Οργανισμού για το ΕΑΚ Θεσσαλονίκης μετά την ενοποίηση των αθλητικών χώρων που υπήρξε εκείνη τη χρονιά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον καθορισμό αριθμού προσωπικού και ειδικοτήτων. Εξήγησε πως το Σωματείο είναι ενάντια στις εναλλακτικές συμβάσεις εργασίας (π.χ. συμβάσεις ΟΑΕΔ, κοινωφελή προγράμματα, εργολαβίες) που έχει επιχειρηθεί να παρουσιαστούν ως λύση από τους εκάστοτε αρμοδίους, ωστόσο όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης, αλλά αντίθετα τα διαιωνίζουν. Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν με μόνιμο προσωπικό. Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για τους εργαζόμενους, τους αθλητές και αθλούμενους που κάνουν χρήση τους.

Με λύπη του σημείωσε ότι παρατηρεί να απομακρύνονται πολλά παιδιά από τον αθλητισμό, καθώς πέρα από την κακή εικόνα των χώρων, πολλοί γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος, με τον αθλητισμό να γίνεται εν τέλει πολυτέλεια για λίγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ