Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΧΕ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χτες οι Σεϋχέλλες, μετά από ισχυρότατη έκρηξη σε κατασκευαστική εταιρεία και πλημμύρες που σημειώθηκαν στη βιομηχανική περιοχή του νησιού Μαχέ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό αδιευκρίνιστου αριθμού ατόμων. Το ωστικό κύμα από τα εκατοντάδες εκρηκτικά που έσκασαν ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε υλικές ζημιές ακόμα και στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, 3 χιλιόμετρα μακριά. Οι Σεϋχέλλες είναι γνωστός τουριστικός προορισμός στην Αφρική, με 115 νησιά πληθυσμού περίπου 100.000 κατοίκων. Το Μαχέ είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους και ζει εκεί το 87% του πληθυσμού.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Απεργούν από χθες μέχρι σήμερα στις 10 μ.μ. οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων, μετά από σχετική απόφαση του Συνδικάτου τους (GDL), που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Η κινητοποίηση είναι η τέταρτη μέσα στο 2023.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Το κοινοβούλιο της Δανίας υιοθέτησε νόμο που ποινικοποιεί την «ανάρμοστη μεταχείριση» κειμένων που έχουν μεγάλη θρησκευτική σημασία, απαγορεύοντας ντε φάκτο το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου, μετά την επανειλημμένη βεβήλωσή του από «διαδηλωτές» σε Δανία και Σουηδία, κάτι που οδήγησε σε εντάσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το κείμενο υιοθετήθηκε από τα 94 εκ των 179 μελών του κοινοβουλίου.

ΜΟΣΧΑ.-- 14χρονη μαθήτρια άνοιξε πυρ, με καραμπίνα που ανήκε στον πατέρα της, στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, πόλη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, σκοτώνοντας μία συμμαθήτριά της και τραυματίζοντας άλλους πέντε μαθητές, προτού αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία, «τα κίνητρα και οι συνθήκες» της τραγωδίας ερευνώνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ