Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΚΑΒ
Σημαντική άνοδος σε ψήφους και έδρες για την «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Σημαντική άνοδο σε ψήφους, ποσοστό και έδρες κατέγραψε η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Δεκέμβρη, ενώ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη.

Συγκεκριμένα, η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» σχεδόν τριπλασίασε τις ψήφους της, παίρνοντας 155, από 56, ενώ πήρε και 2 έδρες, από 1.

Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΔΑΚΕ) έλαβε 602 ψήφους και 7 έδρες (από 599 ψήφους και 7 έδρες). Η «Συνεργασία Εργαζομένων ΕΚΑΒ» (ΠΑΣΚΕ) 124 ψήφους και 2 έδρες (από 167 και 2). Το «Κίνημα Συμμαχίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ» (ΣΥΡΙΖΑ) 85 ψήφους και καμία έδρα (από 96 ψήφους και 1 έδρα).

Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι η άνοδός της σε ψήφους, έδρες και ποσοστά «είναι ένα μήνυμα των εργαζομένων, ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης, σε πείσμα όλων αυτών που τους θέλουν στην άκρη, χειροκροτητές και μακριά από κάθε διεκδίκηση και αγώνα» και προσθέτει:

«Η "Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση" όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μπροστά και παρoύσα σε όλους τους αγώνες του κλάδου. Αναδείξαμε τα προβλήματα στον χώρο του ΕΚΑΒ, τις χρόνιες ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό, την υποχρηματοδότηση. Απαιτήσαμε μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς μέτρα προστασίας και προσλήψεις προσωπικού στη διάρκεια της πανδημίας, ενάντια στις αναστολές των συναδέλφων μας. Διεκδικήσαμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ενίσχυση των συνεργείων. Παλέψαμε για αυξήσεις στους μισθούς, την ένταξη στα ΒΑΕ, την άμεση επαναφορά του Δώρου Χριστουγέννων, ενάντια στην ακρίβεια. Ηταν παρούσα σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του λαού και της νεολαίας.

Από σήμερα, από καλύτερη θέση, πιο δυνατοί, με νέα πνοή, με πείσμα και αντοχή θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ΕΚΑΒ αποκλειστικά δημόσιο και ενισχυμένο, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ