Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΣΙΘΙ
Νέα συγκέντρωση για την Υγεία από σωματεία και φορείς στον Αγ. Νικόλαο

Σε νέα μεγάλη συγκέντρωση υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας στο Λασίθι και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καλούν εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Το κάλεσμα απηύθυνε αρχικά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και ήδη έχει ανταποκριθεί ο Εμπορικός Σύλλογος, που καλεί μάλιστα σε κλείσιμο των καταστημάτων και μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Επίσης, το Νομαρχιακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Την πολύ δύσκολη κατάσταση για το ΓΝ Αγίου Νικολάου αναδεικνύει στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων. Σημειώνει την αποψίλωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος που οδηγεί σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων, τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών αναισθησιολόγων (με άμεσους κινδύνους για την αντιμετώπιση των απειλητικών για τη ζωή περιστατικών) και την πλήρη διάλυση του χειρουργικού τομέα και των χειρουργικών κλινικών.

Στις διεκδικήσεις της κινητοποίησης ξεχωρίζουν αυτές για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού κ.λπ.

Συλλαλητήριο για την Υγεία στη Ρόδο

Συλλαλητήριο για την Υγεία στις 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου «Αγιος Εφραίμ», ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Μεσογειακής Αναιμίας Ρόδου, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.

Μπροστά στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας - Περιφερειακά Ιατρεία, καλούν όλα τα εργατικά σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και γενικά όλο τον λαό της Ρόδου να συμπαραταχθούν στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς και εθελοντές αιμοδότες και να καταδικάσουν τη σημερινή κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας στο νησί και την πολιτική απαξίωσής τους από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών Υγείας είτε μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα) είτε μέσω της διάλυσης και του κλεισίματος κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.

Απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού, άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα διεκδίκησης ενάντια στη διάλυση και την εμπορευματοποίηση (2024-06-04 00:00:00.0)
Στις 28 Μάρτη το νέο μεγάλο παν-λασιθιώτικο συλλαλητήριο (2024-03-22 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο! (2023-11-24 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπροστά στο συλλαλητήριο για την Υγεία (2023-02-16 00:00:00.0)
Ούτε ένα εμβόλιο στο Οροπέδιο, τεράστια κενά σε ΠΦΥ και νοσοκομείο (2021-02-12 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις (2011-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ