Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνουν για την ανάκληση των απολύσεων στην «PeopleCert»

Νέα κινητοποίηση οργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 9.30 π.μ., ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από τα γραφεία της «PeopleCert» (πλατεία Κοραή), διεκδικώντας να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων που πετάχτηκαν στην ανεργία επειδή άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας.

Η αυριανή κινητοποίηση θα είναι η τρίτη που οργανώνεται μετά την προκλητική απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει, την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, σε απολύσεις πέντε εργαζομένων, που «όλως τυχαίως» είναι μέλη του σωματείου, ενώ τρεις ήταν και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Το σωματείο μαζί με τους απολυμένους έχουν ήδη καταθέσει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για ανάκληση των απολύσεων - συνδικαλιστικών διώξεων. Το Σωματείο επίσης θα καταθέσει καταγγελία για την παράτυπη εκδικητική χρήση της τηλεργασίας από την εταιρεία απέναντι στους εργαζόμενους και στο σωματείο. Υπενθυμίζεται ότι οι απολύσεις έγιναν σε μέρα που η εταιρεία είχε επιβάλει τηλεργασία, μέσω βιντεοκλήσης, μέσα σε λίγα λεπτά.

Τέλος, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στην «PeopleCert» έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος με το δικό τους μπλοκ στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα (βλ. σελ. 5), με σημείο συνάντησης στις 6.30 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους

Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε εκδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους από την «PeopleCert», με συναδέλφους τους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εταιρεία, ενώ με αφορμή αυτήν την πρωτοβουλία κατήγγειλαν και μια σειρά ζητήματα.

«Τα "business needs" που επικαλέστηκε η εταιρεία για τις απολύσεις, αποδείχτηκαν ψέμα», αναφέρει το σωματείο και μεταφέρει τις καταγγελίες εργαζομένων που υποχρεώνονται να δουλέψουν «εξαήμερα και υπερωρίες» για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από τις απολύσεις. Παράλληλα, αναδεικνύει την αξιοποίηση της τηλεργασίας από την εταιρεία με τρόπο εκδικητικό απέναντι στους εργαζόμενους. «Η εταιρεία επέβαλλε τηλεργασία στο σύνολο των εργαζομένων τις μέρες των εκλογών του σωματείου στον χώρο και των κινητοποιήσεων», υπογραμμίζει, ενώ καταγγέλλει σειρά παρατυπιών και επιβολή τηλεργασίας χωρίς συναίνεση των εργαζομένων.

«Θα πληρώσουν ακριβά για κάθε εργαζόμενο που τρομοκρατούν, που απολύουν και πετάνε στην ανεργία! Δεν σταματάμε αν δεν παρθούν πίσω οι απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις!», τονίζει ο Σύνδεσμος. Απαιτεί: Ανάκληση των απολύσεων. Συμβάσεις αορίστου για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς. Τέλος στην «υποχρεωτική» τηλεργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ